{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Savjest mi je čista, ne bojim se Avazove tužbe"

S
1.11.2009. u 10:38
0
41
"Savjest mi je čista, ne bojim se Avazove tužbe"
0
"Savjest mi je čista, ne bojim se Avazove tužbe"
Valentin Inzko (Foto: OHR)
Nakon što su dnevni list "Avaz" i njegov sedmičnik "Global" optužili OHR za montiranje šema navodnih kriminalnih bošnjačkih organizacije u BiH, visoki predstavnik međunarodne zajednice Valentin Inzko najavio je pokretanje istrage o ovim navodima unutar samog OHR-a.
Istraga ima za cilj otkrivanje da li su optužbe na njihov račun osnovane, objavio je na svojoj stranici OHR.

Kako svi zaposleni u ovoj instituciji odgovaraju za svoj rad Inzku, on je za današnje "Oslobođenje" izjavio: "Ja se ničega ne bojim, jer moja je savjest čista. Ne bojim se ni tužbe. A ako se to uzima u obzir, onda ne bi trebalo tužiti zamjenike, nego mene."

"Avaz" je, podsjetimo, najavio tužbu kojom će, kako navode, tražiti 50 miliona eura odštete za poslovnu štetu, a Analitički tim, koji je navodno napravio spornu šemu kriminalne bošnjačke organizacije u kojoj je dio bošnjačkog političkog rukovodstva, vjerske vođe i vodeći biznismeni u Sarajevu, osnovan je za vrijeme prethodnog visokog predstavnika Miroslava Lajčaka.

"Mene, kao čovjeka koji u duši vjeruje da su svi nevini dok se ne dokaže suprotno, boli sama optužba da stojim iza toga", rekao je Inzko.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: