{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Savez za promjene najavljuje dokaze o SNSD-ovom štetnom djelovanju u RS

F
13.10.2015. u 13:42
0
6
Savez za promjene najavljuje dokaze o SNSD-ovom štetnom djelovanju u RS
0
Savez za promjene najavljuje dokaze o SNSD-ovom štetnom djelovanju u RS
Foto: Klix.ba
Savez za promjene s nestrpljenjem očekuje posebnu sjednicu Narodne skupštine RS-a, jer na nivou BiH nije došlo ni do kakvog prijenosa nadležnosti, dok su njihovi predstavnici u bh. organima, izjavio je danas zamjenik šefa Kluba SDS-a Miladin Stanić.
Naglasio je da Savez za promjene nije za srpsku svađu u parlamentu, ali će ukazati i na niz prijenosa nadležnosti u vrijeme dok je SNSD bio u vlasti na nivou BiH.

Istovremeno će upozoriti i da se godinama od Vlade RS-a prave štete za građane, a nema ni obračuna s kriminalom i korupcijom.

Stanić je rekao da je na Kolegiju entitetskog parlamenta danas bilo primjetno da je vladajuća većina u RS-u bila spremna i da se ova posebna sjednica ni ne održi.

Šef Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović je rekao da je niz štetnih odluka Vlade RS-a o kojima se također mora raspravljati, jer smatraju da je vladajuća većina na taj način ugrozila i interese u RS-u.

PDP će, kaže, iznijeti više od stotinu dokaza o štetnom djelovanju SNSD-a i njihovih koalicionih partnera, među kojima je, navodi, afera „Birač“, Nova Borja Teslić, gdje su Mile Radišić, Dragan Vučetić, šta je s neriješenim ubistvima, mahinacijama u nekoliko ministarstava...

Najavio je da će i predstavnici Saveza za promjene u vlasti na nivou BiH tražiti ravnopravan tretman tokom sjednice, odnosno mogućnost obraćanja, ali i odgovora na napade koji bi mogli uslijediti tokom rasprave.

I Borenović tvrdi da će ovo zasjedanje "donijeti otrežnjenje“ onima koji su ovih dana sazivali sastanke parlamentarnih stranaka u RS-u, iako bi svi trebali da rade svoj posao, pa tako i Savez za promjene čiji predstavnici znaju da rade posao u bh.organima i brane interese RS-a.

Šef Kluba poslanika Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Krsto Jandrić je u izjavi novinarima naglasio da će "na ovoj sjednici dokazati da je zakazana zbog pokušaja skretanja pažnje s teškog ekonomsko-socijanog stanja u RS-u“.

I on je najavio da će iznijeti niz agrumenata da je SNSD učestvovao u nizu prijenosa nadležnosti s RS-a na nivo BiH.

Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a o radu srpskih predstavnika na nivou BiH bit će održana 20.oktobra, odlučio je danas Kolegij entitetskog parlamenta.

Vlada RS-a je već uputila prijedlog za sazivanje ovog zasjedanja, samo s jednom tačkom - ustavni položaj RS-a i zaštita njenih interesa u organima na nivou BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: