"Neistine u programu BHT"
0

Savez logoraša RS-a tuži Šekija Radončića?

FENA
Savez logoraša RS-a najavio je tužbu protiv crnogorskog novinara i publiciste Šekija Radončića zbog iznošenja neistina u programu BHT-a da je tokom rata “ubijeno 100 hiljada Bošnjaka širom Bosne”.

Savez logoraša RS-a također je najavio da će Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) podnijeti prijavu protiv BHT-a “zbog govora mržnje na Javnom radio-televizijskom servisu BiH, koji plaćaju i građani RS-a” te da će zbog pristrasnosti RAK-a pratiti tok ovog procesa.

Savez logoraša RS-a tvrdi da Radončićevi navodi nisu tačni, naglašavajući da je “prema statističkim podacima u cijeloj BiH poginulo manje od 100 hiljada pripadnika svih naroda”.

Radončiću je iz ove nevladine organizacije poručeno da su “uzaludna njegova prizivanja da će presuda Karadžiću biti posljednji udarac genocidnoj tvorevini RS-a, koja će se poslije te presude konačno ukinuti”, dodajući da “crnogorski novinar zaboravlja da u tom slučaju ne bi bilo ni BiH”.

Šeki Radončić je gostujući sinoć u programu BHT-a rekao da se “u Haagu sudi Karadžiću za brutalna ubistva 100 hiljada Bošnjaka širom Bosne”.