|

Savez logoraša odgovorio Dačiću: Koščice Bošnjaka stoljećima će vas podsjećati na genocid

Savez logoraša odgovorio Dačiću: Koščice Bošnjaka stoljećima će vas podsjećati na genocid
21
S. H.
23.6.2019. u 10:39
118
komentara
21

dijeljenja
Savez logoraša odgovorio Dačiću: Koščice Bošnjaka stoljećima će vas podsjećati na genocid Foto: N. G./Klix.ba
Nakon posljednje izjave ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića, kojom je minimizirao i doveo u pitanje uopće postojanje logora u BiH tokom agresije, reagirali su iz Saveza logoraša BiH.
Savez logoraša u Bosni i Hercegovini ne samo da najstrožije osuđuje javne istupe srbijanskih državnika i novinara već i izražava opštu nevjericu kakva se to patologija laži razvija i širi medju njima, navodi se u saopćenju Saveza.

"Ministre Dačiću i svi ostali, stotine srpskih logora koji su formirani za vrijeme agresije i izvršenja genocida u Bosni i Hercegovini nisu formirali pojedinci. Formirao ih je izopačeni sistem, isti onaj koji je danas samo prefarbao masku svoje izopačenosti nekim drugim nijansama, a čija je osnovna svrha postojanja da ljudima poput vas otvori vrata stoljetnog umijeća krivotorenja, brisanja, poricanja i izmišljanja. Vaše izjave i uvrede su prevazišle sve nivoe vrhunske propagande, one se mogu mjeriti poređenjem vas sa svim onim što civilizovani ljudi nisu", poručuju iz Saveza logoraša BiH.

U saopćenju se poručuje i "posljednju fazu izvršenja zločina i genocida provodite tako vješto da biste trebali dobiti i Pulitzerovu, i Nobelovu i sve druge nagrade. Uništavanje Bosne i Hercegovine i sjemena njenog naroda od strane vašeg sistema osudio je cijeli svijet.

"U vašim logorima, koji su kao biljke poslije kiše nicali, nisu se 'čuvali zatvorenici', u njima ste mučili, silovali, ubijali, klali; svakoga dana, sata...ne birajući - fetuse,novorođenčad, djecu, žene, starce... U vašim logorima pozirao je sami đavo, a ne civili koji stoje iza bodljikave žice. Snimci iz Omarske koje navodite, prikazuju ono ';najmanje' od zla koje ste nanijeli ljudima koje ste tu držali zatočenima. A kada vam je ono najsvijetlija tačka Omarske i kada se divite ubilačkim tretmanima koje ste provodili, kada vrijeđate ljudska bića koja ste pretvorili u kosture i nazivate ih cirkusantima, mi vas javno pozivamo da pogledate hiljade sati priznanja i izjava poslušnika vašeg sistema o tome šta su, kome i na koje sve načine radili narodu Bosne i Hercegovine za vrijeme agresije na njenu suverenost. Gospodine, i svi ostali, lažima i poricanjem možda možete ubijediti pojedinca da niste počinili genocid, ali uvijek će vas koščice Bošnjaka koje izbijaju iz masovnih grobnica, još stoljećima podsjećati šta ste uradili, a vi ćete znati da trebate i morate još više, bolje i ljepše lagati", navodi se u saopćenju.

Dodaje se: "Ako mislite da ćete nas opet uspavati i da ćete nas ponovo klati - budite sigurni da više nećete nikada, jer smo izvukli pouke i naučili da se zla nikada nećete odreći. Neka vas je stid za sve generacije koje ste iskorijenili, za uvrede onima koji su se izvukli iz vaših kandži i za sve generacije koje tek dolaze", poručuju iz Saveza logoraša BiH.
Prijavi grešku


Komentari (118)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...