{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Savez logoraša BiH zatražio istragu i pronalaženje izvršilaca upada

F
4.9.2007. u 12:51
0
0
Savez logoraša BiH zatražio istragu i pronalaženje izvršilaca upada
0
Savez logoraša BiH zatražio istragu i pronalaženje izvršilaca upada
Povodom jučerašnjeg napada na prostorije Udruženja logoraša Banja Luka, Upravni odbor Saveza logoraša BiH zatražio je, na današnjoj vanrednoj sjednici, od nadležnih organa Republike Srpske da provedu istragu, pronađu izvršioce i preduzmu zakonom predviđene mjere za ovo djelo.
Upravni odbor Saveza logoraša BiH smatra da po načinu izvršenja djela i ponašanja izvršioca postoje indicije da je napad na prostorije OUL Banja Luka naručen te traži od nadležnih organa da istraži ove navode.

"Od CJB Banja Luka tražimo da u narednom periodu zaštiti službenike i prostorije OUL Banja Luka, a od MUP RS-a tražimo da maksimalno zaštiti sva udruženja logoraša u RS-u, a koje su članice Saveza logoraša BiH", kazao je na današnjoj press konferenciji predsjednik Saveza logoraša BiH Murat Tahirović.

On je naglasio kako će ovi zaključci sa sjednice Upravnog odbora Saveza logoraša BiH biti proslijeđeni nadležnim institucijama u RS-u, OHR-u i državnim institucijama kako bi se što prije razriješilo ovo pitanje.

Napad na prostorije Udruženja logoraša u Banjoj Luci, koje je član Saveza logoraša BiH, desio se jučer oko 11.00 sati kada su upala dvojica nepoznatih mladića i verbalno napala radnike Udruženja. Napadači su isprovocirali uposlene raznim uvredama i htjeli su pocijepati obilježje Udruženja. Prostorije su napustili nakon 10-ak minuta. Udruženje je odmah obavijestilo i Savez i nadležne institucije u RS-u da poduzmu mjere vezane za napad.

Predsjednik Udruženja logoraša Banja Luka Zijahudin Smailagić je naglasio kako se na mjestu gdje se nalaze prostorije Udruženja logoraša u Banja Luci nalazi i banka koja ima video nadzor, te se nada da će na osnovu toga napadači moći biti identifikovani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: