{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Savez invalida FBiH podržava vladin projekt u energetskom sektoru

F
19.2.2008. u 11:49
0
0
Savez invalida FBiH podržava vladin projekt u energetskom sektoru
0
Savez invalida FBiH podržava vladin projekt u energetskom sektoru
Savez invalida Federacije Bosne i Hercegovine podržao je danas na pres-konferenciji u Sarajevu najavljeni reformski projekt Vlade FBiH u energetskom sektoru.
Savez smatra da će ovaj projekt, ako ga odobri Federalni parlament, otvoriti velike mogućnosti za investicije, novo zapošljavanje i kvalitetniju zaštitu rudara, a time i za kvalitetnija odvajanja za sve oblasti, od obrazovanja do stambenog zbrinjavanja onih koji nisu sposobni za privređivanje i treba im kvalitetnija pomoć i njega druge osobe, odnosno kvalitetnija zdravstvena zaštita.

Na pres-konferenciji u zgradi Federalnog parlamenta, predsjednik Saveza invalida FBiH Zijad Arapčić pročitao je pismo ove asocijacije u kojem ona apeluje da federalni poslanici odobre Vladin projekt u energetskom sektoru.

U Federalnom parlamentu je za danas najavljen nastavak redovne sjednice Predstavničkog doma otvorene krajem januara. Jedna od preostalih tačaka dnevnog reda je Vladina odluka o uvođenju stranih strateških partnera u pripremu gradnje, gradnju i korišćenje elektroenergetskih objekta u FBiH.

Vlada najavljuje da u sadjelovanju sa stranim strateškim partnerima treba graditi po četiri nove hidroelektrane i termoelektrane u FBiH. Naglašava da će strateško partnerstvo biti zasnovano na proizvodu, a ne na vlasništvu jer Federacija treba da ostane vlasnik budućih resursa.

U okviru projekta u energetskom sektoru, Vlada je naznačila i da će dugogodišnji egzistencijlni problemi rudnika u FBiH biti riješeni njihovim pripajanjem elektroprivrednim preduzećima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: