{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Savez invalida FBiH podržava vladin projekt u energetskom sektoru

F
19.2.2008. u 11:49
0
0
Savez invalida FBiH podržava vladin projekt u energetskom sektoru
0
Savez invalida FBiH podržava vladin projekt u energetskom sektoru
Savez invalida Federacije Bosne i Hercegovine podržao je danas na pres-konferenciji u Sarajevu najavljeni reformski projekt Vlade FBiH u energetskom sektoru.
Savez smatra da će ovaj projekt, ako ga odobri Federalni parlament, otvoriti velike mogućnosti za investicije, novo zapošljavanje i kvalitetniju zaštitu rudara, a time i za kvalitetnija odvajanja za sve oblasti, od obrazovanja do stambenog zbrinjavanja onih koji nisu sposobni za privređivanje i treba im kvalitetnija pomoć i njega druge osobe, odnosno kvalitetnija zdravstvena zaštita.

Na pres-konferenciji u zgradi Federalnog parlamenta, predsjednik Saveza invalida FBiH Zijad Arapčić pročitao je pismo ove asocijacije u kojem ona apeluje da federalni poslanici odobre Vladin projekt u energetskom sektoru.

U Federalnom parlamentu je za danas najavljen nastavak redovne sjednice Predstavničkog doma otvorene krajem januara. Jedna od preostalih tačaka dnevnog reda je Vladina odluka o uvođenju stranih strateških partnera u pripremu gradnje, gradnju i korišćenje elektroenergetskih objekta u FBiH.

Vlada najavljuje da u sadjelovanju sa stranim strateškim partnerima treba graditi po četiri nove hidroelektrane i termoelektrane u FBiH. Naglašava da će strateško partnerstvo biti zasnovano na proizvodu, a ne na vlasništvu jer Federacija treba da ostane vlasnik budućih resursa.

U okviru projekta u energetskom sektoru, Vlada je naznačila i da će dugogodišnji egzistencijlni problemi rudnika u FBiH biti riješeni njihovim pripajanjem elektroprivrednim preduzećima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: