{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Save the Children Norveške pomaže Vijeće za djecu BiH

F
FENA
11.3.2008. u 12:40
0
0
Save the Children Norveške pomaže Vijeće za djecu BiH
0
Save the Children Norveške pomaže Vijeće za djecu BiH
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović i direktorica Regionalnog ureda Save the Children Norway Senija Tahirović potpisali su Ugovor o saradnji, kojim je predviđena finansijska pomoć Vijeću za djecu BiH u ovoj godini.
Save the Children Norway će osigurati 33.200 eura za realizaciju projekta "Jačanje kapaciteta Vijeća za djecu BiH" u 2008. godini, koji je sačinilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Vijeće za djecu BiH je ustanovljeno kao stručno, savjetodavno, koordinacijsko tijelo Vijeća ministara BiH, koje je, između ostalog, zaduženo za praćenje i provedbu Akcionog plana za djecu BiH do 2010. i koordinaciju s nadležnim entitetskim ministarstvima i nevladinim organizacijama.

Projektom za ovu godinu obuhvaćene su sve nacionalne grupe u BiH, a cilj je razviti mehanizme za monitoring provedbe konkretnih preporuka iz Državne strategije za borbu protiv nasilja nad djecom.

Glavni ciljevi Projekta za ovu godinu su poboljšanje zaštite djece od nasilja kroz identificiranje problema i stanja u oblasti nasilja nad djecom i poduzimanje adekvatnih mjera za rješavanje ovog problema.

Save the Children Norway će uz finansijsku pružati i stručnu pomoć Vijeću za djecu BiH, da bi što kvalitetnije bio proveden ovogodišnji plan, saopćeno je iz Kabineta ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: