Pomoć socijalno ugroženim
374

Saudijska Arabija donirala 3.000 prehrambenih paketa građanima BiH

B. T.
S ceremonije u Kulturnom centru Kralj Fahd (Foto: I. Š./Klix.ba)
S ceremonije u Kulturnom centru Kralj Fahd (Foto: I. Š./Klix.ba)
Osama Al-Ahmadi, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, danas je u Kulturnom centru Kralj Fahd u Sarajevu otpočeo podjelu 3.000 prehrambenih paketa za socijalno ugrožene građane BiH.

Paketi će narednih dana biti distribuirani humanitarnim organizacijama i drugim institucijama, kao što su Odbor za društvenu brigu Islamske zajednice u BiH, Zavod Pazarić, Centar za socijalni rad Novi Grad, Kruh svetog Ante i Dobrotvor, koji će ih uručiti krajnjim korisnicima.

Vrijednost ovog projekta je 195.000 KM i predstavlja nastavak dugogodišnje prakse, kako za vrijeme ramazana, tako i mimo ovog mjeseca.

"Ovo je tradicionalna praksa, svake godine Kraljevina Saudijska Arabija pošalje ramazanske pakete za socijalno ugrožene kategorije u različite dijelove svijeta. Za BiH smo ove godine izdvojili ovu količinu paketa, koji će biti podijeljeni putem humanitarnih organizacija. Ovo je nastavak podrške Saudijske Arabije Bosni i Hercegovini. Nadam se da će podrška prijateljskoj i bratskoj zemlji biti nastavljena u budućnosti i u drugim segmentima. Potreba će definirati šta će to biti, vjerovatno ono što je najpotrebnije", rekao je ambasador Osama Al-Ahmadi.