BiH
18

Sastanak u Tuzli nakon obilaska poplavom ugroženih područja

FENA
Foto: Darko Zabiš/Klix.ba
Foto: Darko Zabiš/Klix.ba
Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, nakon obilaska poplavom ugroženih područja i prikupljanja informacija o stanju na terenu, održao je radni sastanak s komandantom Općinskog štaba Civilne zaštite Jozom Nišandžićem, pomoćnicom načelnika za Službu civilne zaštite Nadirom Aščerić i njihovim saradnicima.

Konstatovano je da područje općine Tuzla u subotu bilo izloženo natprosječno velikim količinama padavina. Stanje poplave zahvatilo je mjesne zajednice Mramor, Ljepunice, Lipnica, Mosnik, Kreka, Bukinje, Solana i Par Selo.

Služba civilne zaštite, Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoline, javna komunalna preduzeća Komunalac, Vodovod i kanalizacija, Komemorativni centar i ostale službe zaštite i spašavanja svojim su aktivnostima spriječile teže posljedice i situaciju stavili pod potpunu kontrolu.

Jedna četveročlana porodica je evakuirana i zbrinuta, a evakuacija još jedne porodice je u toku.

Voda se povukla na svim područjima, a u toku je otklanjanje posljedica poplave, uz neprestanu mobilnost svih službi zaštite i spašavanja, saopćeno je iz Općine Tuzla.