|

Sastanak Sindikata rudara FBiH u Đurđeviku

Sastanak Sindikata rudara FBiH u Đurđeviku
0
S
Sarajevo-x.com
7.12.2009. u 11:20
1
komentara
0

dijeljenja
Sastanak Sindikata rudara FBiH u Đurđeviku
Rudnik mrkog uglja Đurđevik danas je domaćin Glavnog odbora Sindikata rudara Federacije Bosne i Hercegovine. Na ovom sastanku na dnevnom redu će se naći tri tačke, a sjednici će prisustvovati i Vahid Hećo, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, te Amer Jerlagić, generalni direktor Elektroprivrede.
Na sastanku Sindikata rudara FBiH danas u Đurđeviku na dnevnom redu naći će se tri tačke.

"Na sastanku će se govoriti o realizaciji zakona i zaključaka Vlade FBiH koji se odnose na funkcionisanje rudnika uglja i uvezivanje sa Elektroprivredom Bosne i Hercegovine, zatim o donošenju aktivnosti oko organizovanja zajedničkog preduzeća Elektroprivrede i rudnika uglja. Također, na dnevnom redu je i dogovor o rješavanju sporazuma o izmirenju potraživanja po osnovu prava iz starog kolektivnog ugovora", kazao je za Sarajevo-x.com Nevres Mešić, predsjednik sindikata rudara.

On je izrazio nadu da će na današnjem sastanku na kojem će učestvovati svi delegati, te ministar Hećo i generalni direktor Elektroprivrede, Jerlagić, biti postignut dogovor u vezi sa sve tri tačke dnevnog reda.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...