{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak sa predstavnicima EC-a o napretku BiH u oblasti okoliša

F
8.2.2007. u 12:47
0
0
Sastanak sa predstavnicima EC-a o napretku BiH u oblasti okoliša
0
Sastanak sa predstavnicima EC-a o napretku BiH u oblasti okoliša
Sektorski sastanak Monitoring reformskog procesa između BiH i Evropske komisije (EC) počeo je jutros u Sarajevu razmatranjem ostvarenog napretka reformskog procesa u oblasti okoliša.
Predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i entitetskih resornih ministarstava izvijestili su predstavnike EC-a o stanju ovih reformu u sektoru okoliša.

To uključuje i proces usvajanja zakona o okolišu na državnom nivou i osnivanja agencije za okoliš, izjavila je Agenciji FENA šefica Odsjeka za promociju evropskih integracija BiH Jesenka Hadžajlija.

Prema njenim riječima, nacrt zakona je već pripremljen i treba uskoro biti upućen u parlamentarnu proceduru, a o osnivanju agencije za okoliš sačinjena je i studija izvodljivosti.

Predstavnici resornog ministarstva na sastanku su podsjetili i na ekspoze novog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, koji je reformske procese u oblasti okoliša odredio kao prioritetne.

Na dnevnom redu ovog redovnog sektorskog sastanka po oblastima su i reforme u sektoru transporta i energije, unutrašnjeg tržišta, te konkurencije.

Plenarni sastanak će biti održan u martu, kada će se razgovarati o ključnim prioritetima reformskih procesa koji su preduvjet za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: