{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak sa generalnim sekretarom Interpola

S
2.6.2009. u 15:03
0
3
Sastanak sa generalnim sekretarom Interpola
0
Sastanak sa generalnim sekretarom Interpola
Tarik Sadović
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Tarik Sadović, otputovao je danas u Lyon, gdje će u okviru redovnih aktivnosti Ministarstva sigurnosti BiH i Interpola, razgovarati sa generalnim sekretarom ove policijske organizacije Ronaldom K. Nobleom.
U središtu ovih razgovora, bit će međunarodna policijska saradnja, ali i raspisivanje difuznih potjernica za 13 državljana Bosne i Hercegovine, koji se dovode u vezu sa slučajem „Dobrovoljačka ulica“.

Ministar Sadović će tom prilikom, od generalnog sekretara Interpola Ronalda K. Noblea, zatražiti detaljne informacije o statusu difuznih potjernica. Tim prije, što je NCB Interpol Beograd, njihovim raspisivanjem prekršio član 3. Statuta Interpola i potjernice raspisao isključivo iz političkih razloga, o čemu je ministar Sadović odmah obavijestio Generalni sekretarijat Interpola i zatražio njihovo povlačenje, saopćili su iz Ministarstva sigurnosti BiH.

U međuvremenu su iz srbijanskih medija, krenula nagađanja da će difuzne potjernice uskoro biti pretvorene u crvene, o čemu odlučuje Generalni sekretarijat Interpola, ali tek nakon što njegov Pravni odjel ispita pravnu utemeljenost pokretanja crvenih potjernica.

Iz ministarstva sigurnosti napominju da imaju redovne kontakte sa Generalnim sekretarijatom Interpola u Lyonu i da osim 13 postojećih, ni jedna nova, difuzna potjernica nije stigla u Ured za saradnju s Interpolom Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: