BiH
3

Sastanak rent-a-car agencija organiziran bez prethodne najave

FENA
Međunarodni aerodrom Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Međunarodni aerodrom Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Sastanak koji su predstavnici rent-a-car agencija organizirali u ponedjeljak u ugostiteljskom dijelu Terminala A Međunarodnog aerodroma Sarajevo (MAS), a povodom uvođenja saobraćajnog sistema par-nepar, zakazan je bez bilo kakve prethodne najave ili konsultacija sa osobljem MAS-a, čime su zanemarene striktne sigurnosne procedure koje važe na svim aerodromima u Evropi, uključujući i MAS, saopćeno je danas iz tog aerodroma.

Kako se dodaje u saopćenju, sastanak je zakazan u restoranu čija je osnovna svrha pružanje ugostiteljskih usluga putnicima, posjetiteljima i zaposlenicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo, iako rent-a-car agencije raspolažu prostorijama unutar aerodromskog kompleksa.

Predstavnici rent-a-car agencija, kako navode iz MAS-a, poziv su na sastanak dodatnim osobama, uključujući resornog kantonalnog ministra, uputili putem sredstava javnog informiranja, čime su navedene sigurnosne procedure dodatno ignorirane.

"Predstavnici rent-a-car agencija sastanak su započeli pomjeranjem inventara aerodromskog restorana (doslovno spajanjem većeg broja stolova), čime su zanemareni interesi putnika i drugih korisnika ovog objekta. Osoblje Međunarodnog aerodroma Sarajevo, koje je obučeno da navedenim pitanjima pridaje konstantnu pažnju, predstavnike rent-a-car kompanija upoznalo je o ovim činjenicama, odnosno o razlozima nemogućnosti održavanja sastanka ovog tipa u navedenom dijelu aerodromskog kompleksa, te je sastanak stoga i prekinut", navode iz Sarajevskog aerodroma.

Napominju da aerodromski kompleksi nigdje u svijetu nisu prikladni za okupljanja ili sastanke javnog formata, prvenstveno iz sigurnosnih razloga, ali i zbog interesa putnika.