{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak regionalnih inicijativa i međunarodnih organizacija u JI Evropi

F
12.9.2008. u 14:03
0
0
Sastanak regionalnih inicijativa i međunarodnih organizacija u JI Evropi
0
Sastanak regionalnih inicijativa i međunarodnih organizacija u JI Evropi
Predstavnici šest regionalnih inicijativa i dvadeset međunarodnih organizacija aktivnih u pravosuđu i unutrašnjim poslovima u jugoistočnoj Evropi sastat će se u Sarajevu 15. i 16. septembra na prvoj koordinacijskoj konferenciji inicijativa jugoistočne Evrope u toj oblasti.
Domaćin sastanka je Vijeće za regionalnu saradnju - RCC.

Konferencija će osigurati forum za bolju usklađenost regionalnih inicijativa i međunarodnih organizacija koje rade na implementaciji projekata u pravosuđu i unutrašnjim poslovima, te doprinose reformi pravosuđa i tijela za provođenje zakona u jugoistočnoj Evropi.

Učesnici konferencije će prvi dan razgovarati o trenutnom stanju u toj oblasti, koracima koje je neophodno poduzeti da bi se poboljšale regionalna saradnja i koordinacija i o posebnim potrebama pojedinačnih inicijativa. Drugi dan sastanka zamišljen je kao forum inicijativa i relevantnih međunarodnih organizacija čiji cilj je usklađivanje zajedničkih napora i osiguranje učinkovite koordinacije da bi se izbjeglo dupliranje i nepotrebno rasplinjavanje aktivnosti.

Učesnici su: Regionalna inicijativa za migracije, azil i izbjeglice (MARRI), Regionalna inicijativa za borbu protiv korupcije (RAI), Regionalni centar za borbu protiv prekograničnog kriminala Inicijative za saradnju zemalja jugoistične Evrope (SECI Centar), Sekretarijat Konvencije zemalja jugoistočne Evrope o policijskoj saradnji (Sekretarijat PCC-a), Savjetodavna grupa tužilaca zemalja jugoistočne Evrope (SEEPAG) i Udruženje šefova policije zemalja jugoistočne Evrope (SEPCA).

Konferenciju će otvoriti glavni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju Hido Biščević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: