{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak regionalnih inicijativa i međunarodnih organizacija u JI Evropi

F
12.9.2008. u 14:03
0
0
Sastanak regionalnih inicijativa i međunarodnih organizacija u JI Evropi
0
Sastanak regionalnih inicijativa i međunarodnih organizacija u JI Evropi
Predstavnici šest regionalnih inicijativa i dvadeset međunarodnih organizacija aktivnih u pravosuđu i unutrašnjim poslovima u jugoistočnoj Evropi sastat će se u Sarajevu 15. i 16. septembra na prvoj koordinacijskoj konferenciji inicijativa jugoistočne Evrope u toj oblasti.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Domaćin sastanka je Vijeće za regionalnu saradnju - RCC.

Konferencija će osigurati forum za bolju usklađenost regionalnih inicijativa i međunarodnih organizacija koje rade na implementaciji projekata u pravosuđu i unutrašnjim poslovima, te doprinose reformi pravosuđa i tijela za provođenje zakona u jugoistočnoj Evropi.

Učesnici konferencije će prvi dan razgovarati o trenutnom stanju u toj oblasti, koracima koje je neophodno poduzeti da bi se poboljšale regionalna saradnja i koordinacija i o posebnim potrebama pojedinačnih inicijativa. Drugi dan sastanka zamišljen je kao forum inicijativa i relevantnih međunarodnih organizacija čiji cilj je usklađivanje zajedničkih napora i osiguranje učinkovite koordinacije da bi se izbjeglo dupliranje i nepotrebno rasplinjavanje aktivnosti.

Učesnici su: Regionalna inicijativa za migracije, azil i izbjeglice (MARRI), Regionalna inicijativa za borbu protiv korupcije (RAI), Regionalni centar za borbu protiv prekograničnog kriminala Inicijative za saradnju zemalja jugoistične Evrope (SECI Centar), Sekretarijat Konvencije zemalja jugoistočne Evrope o policijskoj saradnji (Sekretarijat PCC-a), Savjetodavna grupa tužilaca zemalja jugoistočne Evrope (SEEPAG) i Udruženje šefova policije zemalja jugoistočne Evrope (SEPCA).

Konferenciju će otvoriti glavni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju Hido Biščević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: