Osjetljiva pitanja
0

Sastanak premijera FBiH i v.d. direktora Energoinvesta

FENA
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović razgovarao je danas s vršiocem dužnosti direktora Energoinvesta Džemailom Vlahovljakom o brojnim pitanjima od interesa za Vladu i Energoinvest, a posebno je razmotrena premijerova inicijativa o procesu privatizacije Energoinvesta.

U razgovoru je istaknuto da je riječ o osjetljivom pitanju, pa je zajednički zaključeno da ako Vlada FBiH donese odluku o privatizaciji ovaj proces mora biti dokraja transparentan. To znači da će ekspertni tim utvrditi minimalnu cijenu ispod koje ova kompanija neće biti prodana.

Posebno će se voditi računa o izboru partnera i eliminatornim tenderskim uvjetima. Tu se, prije svega, misli na zadržavanje svih uposlenika na što je moguće duži period i djelatnosti kompanije.

Zaključeno je da ako se krene u ovaj proces on mora biti kratak i efikasan, uz temeljito i stručno urađene prethodne pripreme.

Kako je iz Ureda za odnose s javnošći Vlade FBiH saopćeno, premijer Mustafa Mujezinović je najavio da će uskoro posjetiti Energoinvest d.d. da bi se detaljnije informirao o poslovanju ove kompanije.