{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak premijera FBiH i v.d. direktora Energoinvesta

F
14.8.2009. u 16:37
0
0
Sastanak premijera FBiH i v.d. direktora Energoinvesta
0
Sastanak premijera FBiH i v.d. direktora Energoinvesta
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović razgovarao je danas s vršiocem dužnosti direktora Energoinvesta Džemailom Vlahovljakom o brojnim pitanjima od interesa za Vladu i Energoinvest, a posebno je razmotrena premijerova inicijativa o procesu privatizacije Energoinvesta.
U razgovoru je istaknuto da je riječ o osjetljivom pitanju, pa je zajednički zaključeno da ako Vlada FBiH donese odluku o privatizaciji ovaj proces mora biti dokraja transparentan. To znači da će ekspertni tim utvrditi minimalnu cijenu ispod koje ova kompanija neće biti prodana.

Posebno će se voditi računa o izboru partnera i eliminatornim tenderskim uvjetima. Tu se, prije svega, misli na zadržavanje svih uposlenika na što je moguće duži period i djelatnosti kompanije.

Zaključeno je da ako se krene u ovaj proces on mora biti kratak i efikasan, uz temeljito i stručno urađene prethodne pripreme.

Kako je iz Ureda za odnose s javnošći Vlade FBiH saopćeno, premijer Mustafa Mujezinović je najavio da će uskoro posjetiti Energoinvest d.d. da bi se detaljnije informirao o poslovanju ove kompanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: