{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak predstavnika Vijeća ministara BiH sa delegacijom Vijeća Evrope

F
23.3.2007. u 14:56
0
0
Sastanak predstavnika Vijeća ministara BiH sa delegacijom Vijeća Evrope
0
Sastanak predstavnika Vijeća ministara BiH sa delegacijom Vijeća Evrope
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Nikola Špirić, ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, ministar pravde BiH Bariša Čolak i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović razgovarali su danas u Sarajevu sa delegacijom Vijeća Evrope.
Delegacija VE, koju je predvodio direktor Direktorata za političke poslove Jean-Louis Laurensse, nalazi u redovnoj monitoring posjeti Generalnog sekretarijata Vijeća Evrope Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Špirić je informirao delegaciju Vijeća Evrope o situaciji u Bosni i Hercegovini i trenutnom stanju reformskih procesa koji su preduslov za nastavak euroatlantskih integracija.

- Pred nama su veliki izazovi u ovoj godini koji su praćeni, prije svega očekivanjima Brisela da se ispune uslovi za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. To su reforme policije, obrazovanja i Javnog RTV sistema i reforma Ustava BiH. Naša želja je da kroz Partnerstvo za mir što prije dođemo do punopravnog članstva u NATO savezu. Isto tako imamo velika očekivanja građana naše zemlje da se kroz ekonomske reforme poboljša životni standard, rekao je predsjedavajući Špirić i naglasio da od uspjeha ovih reformi zavisi uspjeh BiH.

Direktor Direktorata za političke poslove Jean-Louis Laurens je čestitao predsjedavajućem Špiriću na imenovanju i poželio mu uspjeh u radu, istakavši da je to velika čast, ali istovremeno i velika obaveza. On je pozdravio reformske procese u Bosni i Hercegovini, naglasivši da je reforma Ustava BiH jedan od prioriteta i poticaj za sve druge reforme.

Time bi se ojačali institucionalni kapaciteti Bosne i Hercegovine da može spremno odgovoriti na zahtjeve euroatlantskih integracija.

Direktor Laurens je izrazio spremnost Vijeća Evrope da i dalje pruža ekspertnu pomoć Bosni i Hercegovini u ovim reformskim procesima.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić je istaknuo važnost vrijednosti koje promoviše i zastupa Vijeće Evrope za Bosnu i Hercegovinu, demokratiju, ljudska prava, civilno društvo i naglasio posvećenost naše zemlje ispunjenju obaveza koje ima kao punopravni član ovog tijela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: