{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak predstavnika Federalne i Vlade Brčko Distrikta BiH

S
26.12.2007. u 14:45
0
0
Sastanak predstavnika Federalne i Vlade Brčko Distrikta BiH
0
Sastanak predstavnika Federalne i Vlade Brčko Distrikta BiH
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Branković, sa federalnim ministrima Vahidom Hećom i Nailom Šečkanovićem i sekretarom Vlade FBiH Ismetom Trumićem, razgovarao je danas u Sarajevu sa delegacijom Vlade Brčko Distrikta BiH koju je predvodio gradonačelnik Mirsad Đapo.
Sastanak, u čijem je radu učestvovao i koordinator Brčko Distrikta u Vijeću ministara BiH Siniša Kisić, rezultirao je dogovorom u rješavanju aktuelnih pitanja od značaja za međusobnu saradnju Federalne i Vlade Brčko Distrikta.

U tom kontekstu, razgovarano je o načinu osiguranja kontinuiranog snabdijevanja Brčko Distrikta električnom energijom, bržem rješavanju problema boračke populacije, posebno u oblasti stanogradnje, kao i većoj koordinaciji i saradnji u implementaciji investicionih aktivnosti sa stanovišta usklađenosti dinamike izvršavanja poslova.

Posebna pažnja je posvećena planiranim zadacima Vlade FBiH u slijedećoj godini u reformi fiskalne politike, odnosno politike direktnih poreza, nastavku aktivnosti na suzbijanju rada nacrno i jačanju inspekcijskog nadzora uopće, u cilju smanjenja javnih rashoda. Posebno značajnim ocijenjeni su projekti izgradnje cestovne infrastrukture, u okviru kojih je detaljno razmotren plan izgradnje brze ceste Tuzla-Orašje koja je od posebnog interesa i za područje Brčko Distrikta, navodi se u saopćenju Press službe Vlade FBiH.

Bilo je riječi i o potrebi regulisanja zakonitosti rada Tržnice u Gradačcu- Arizona o čemu će, prema današnjim zaključcima, predstavnici Federalnog ministarstva trgovine razgovarati sa resornim ministarstvom Tuzlanskog kantona.

Tokom današnjeg sastanka premijer Federacije BiH Nedžad Branković i gradonačelnik Brčko Distrikta Mirsad Đapo potpisali su Sporazum o preuzimanju poslova evidencije u vezi s reguliranom vojnom obavezom građana sa prebivalištem na području Brčko Distrikta BiH, prema kojem Vlada Distrikta preuzima poslove i arhivu evidencije pohranjenu u organizacijskim cjelinama Federalnog ministarstava za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u općinama Orašje ( za HVO) i Srebrenik ( za Armiju RBiH).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: