{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak o reformi obrazovanja u jugoistočnoj Evropi

F
10.12.2009. u 07:31
0
1
Sastanak o reformi obrazovanja u jugoistočnoj Evropi
0
Sastanak o reformi obrazovanja u jugoistočnoj Evropi
Inicijativa za reformu obrazovanja u jugoistočnoj Evropi (ERI SEE), u saradnji s Evropskom trening fondacijom (ETF), Državnom agencijom za srednje stručno obrazovanje i obuku (VET) iz Albanije i Ministarstvom civilnih poslova BiH organizirat će sastanak VET agencija u četvrtak i petak u Sarajevu, saopćeno je danas iz Ministarstva civilnih poslova BiH.
Skupu u Sarajevu prisustvovat će visoki zvaničnici državnih VET agencija i istitucija jugoistočne Evrope i Turske. Također, učetvovat će i predstavnici ETF-a, Cedefopa, zemalja donatora ERI SEE-a.

Cilj sastanka je da doprinese održivom dijalogu i komunikaciji institucija za srednje stručno obrazovanje i obuku u procesu saradnje jugoistočne Evrope i članova mreže jugoistočne Evrope za srednje stručno obrazovanje i obuku.

Na prvom sastanku VET agencija, koji je održan u decembru 2008. u Albaniji, dogovoreno je da se oformi mreža VET institucija za zemlje regije u okviru Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Na sastanku u Sarajevu bit će ponuđen tekst Sporazuma o saradnji između institucija u zemljama jugoistočne Evrope koji ima za cilj kreiranje mreže VET institucija. Zemlje će tom prilikom moći pristupiti sporazumu ili u zavisnosti o zakonodavnim procedurama svake zemlje, to mogu naknadno učiniti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: