{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak o Rafineriji nafte

F
5.3.2009. u 18:58
0
0
Sastanak o Rafineriji nafte
0
Sastanak o Rafineriji nafte
Na današnjem sastanku mješovite radne skupine čelnika Brodsko-posavske županije i općine Bosanskoga Broda zaključeno je kako treba uspostaviti suradnju radi obavještavanja o mogućem onečišćenju vode i zraka iz bosanskobrodske Rafinerije nafte.
Nakon sastanka zatvorenog za javnost predsjednica saborskog Odbora za zaštitu okoliša Marijana Petir je rekla kako misli da je u ovom trenutku najvažnije uspostaviti zajednički sustav obavješćivanja. Istaknula je kako žali što Bosna i Hercegovina nije ratificirala ESPO konvenciju o prekograničnom utjecaju na okoliš.

Imamo ozbiljan problem jer nemamo pravni međunarodni instrument kojim bismo utjecali na Rafineriju, dodala je Petir.

Načelnik u hrvatskom Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Nenad Mikulić potvrdio je kako je Ministarstvo i ovaj tjedan poslalo zahtjev BiH da se "otvore kanali informiranja" i suradnja.

Mislim da obje strane imaju dobru volju, ali je očito da Rafinerija u Bosanskome Brodu prolazi kroz razdoblje modernizacije te da mora smanjiti količinu sumpornih spojeva jer je i sama svjesna da bez toga ne može na europsko tržište. Svjesni smo da takva rekonstrukcija treba vremena i novca, rekao je Mikulić.

Predstavnici bosanskobrodske Rafinerije nisu bili ovlašteni davati izjave, a načelnik bosanskobrodske općine Milovan Čerek je rekao kako oni na Rafineriju ponajprije gledaju kao na gospodarski subjekt koji je vratio život u Bosanski Brod.

"Ono što na nekoj drugoj strani puno smrdi, nama nešto manje smrdi", rekao je Čerek.

Brodskoposavski župan Danijel Marušić je rekao da su razgovarali i o gospodarskoj suradnji te kandidiranju zajedničkih projekata za novac iz IPA fonda. Istaknuo je da će se mješovite radne skupine sastajati redovito.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: