{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak na marginama Mostarskog sajma

S
31.3.2009. u 18:12
0
1
Sastanak na marginama Mostarskog sajma
0
Sastanak na marginama Mostarskog sajma
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da današnji sastanak u Mostaru nije trebalo da bude posvećen prudskom procesu, već je organizovan sa predsjednikom Vlade Hrvatske Ivom Sanaderom na marginama 12. međunarodnog sajma privrede.
"Sastanak kome je trebalo da prisustvujem, uz predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i lidera SDA Sulejmana Tihića, trebalo je da bude susret sa Sanaderom i još nekim ljudima u okviru sajma, a ne formalni sastanak posvećen prudskom procesu", izjavio je Dodik za Srnu.

On je podsjetio da je ovaj sastanak ranije dogovoren, ali da je odlučio da mu ne prisustvuje zbog konstantnog neometanog miješanja hrvatske vlasti u unutrašnje stvari BiH, te davanja komentara o najvažnijim pitanjima BiH.

"Sa druge strane, dolazak Sanadera na sajam mimo je dogovora sa zvaničnim institucijama BiH, što može da predstavlja problem. Ranije kada bi neko došao iz Srbije uvijek su pravili problem u Sarajevu, a sada, naravno, o tome ćute", istakao je Dodik.

On smatra da se razgovori posvećeni prudskom procesu moraju nastaviti i da to nije sporno, ali da treba prestati sa podmetanjima.

"Tihić je uvijek pokazivao dobru namjeru i volju da na tom procesu nastavimo da sarađujemo i očekujem da će se ove nejasnoće razjasniti i da ćemo nastaviti da radimo", poručio je Dodik.

On je ponovio da je jedino moguće mjesto za eventualne izmjene Ustava BiH Parlamentarna skupština BiH, kao i da nema namjeru da se bavi tim promjenama mimo Parlamentarne skuštine.

"Ranije je postignut dogovor da se u Parlamentarnoj skupštini formira komisija koju bi činili predstavnici svih parlamentarnih stranaka, koja bi radila na izmjenama Ustava, odlučivala bi konsenzusom i radila bez stranaca", pojasnio je Dodik.

Prema njegovim riječima, komisija se mora formirati, jer ukoliko se želi istrajati na tome da se podrže prijedlozi ustanovljeni na takozvanim prudskim sastancima, onda je svakome ko iole poznaje prilike u BiH jasno da nema dovoljne većine da se to usvoji.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić izjavio je danas u Mostaru da je zabrinut za budućnost prudskog procesa nakon posljednjih izjava iz SNSD-a da neće podržati izmjene Ustava u parlamentu BiH i činjenice da premijer Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik nije došao na današnji sastanak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: