{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak Ekspertne grupe za reformu penzijskog osiguranja u Federaciji

F
20.7.2007. u 11:32
0
0
Sastanak Ekspertne grupe za reformu penzijskog osiguranja u Federaciji
0
Sastanak Ekspertne grupe za reformu penzijskog osiguranja u Federaciji
Ekspertna grupa za reformu penzijskog i invalidskog sistema u Federaciji BiH održala je drugu sjednicu, na kojoj se raspravljalo o dokumentu "Strategija reforme penzijskog i invalidskog sistema u FBiH" koji je usvojila Vlada FBiH, saopćeno je iz Ekspertne grupe.
Raspravljalo se i o radnoj verziji budućeg zakona o obaveznom penzijskom i invalidskom osiguranju.

Nakon detaljne analize ponuđenog dokumenta, konstatiran je niz manjkavosti i donesen zaključak da postojeći okvirni dokument Strategije treba do naredne sjednice doraditi, terminološki uskladiti i ažurirati sve ekonomske pokazatelje kako bi se mogle obaviti što kvalitetnije prezentacije u okviru predstojeće javne rasprave.

Članovi Ekspertnog tima su upoznali i radnu verziju budućeg zakona o obaveznom penzijskom i invaliskom osiguranju koji sadrži niz novih rješenja u odnosu na postojeći Zakon.

Radna verzija je urađena i ponuđena zakonska rješenja tretiraju problematiku jedinstveno za oba entiteta i Distrikt Brčko, te bi kao takav mogao poslužiti kao solidna osnova za eventualno donošenje krovnog zakona na nivou Bosne i Hercegovine.

Jedinstveno je mišljenje eksperata da se radna verzija ovog zakona treba odmah proslijediti relevantnim institucijama na upoznavanje, a nakon prikupljenih prijedloga i sugestija dati ocjenu ponuđenih rješenja. Ovakav dokument bi bio upućen Vladi FBiH u daljnju proceduru.

Naredna sjednica Ekspertne grupe bit će održana 16. augusta u prostorijama Federalnog zavoda penzijskog i invalidskog osiguranja u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: