Opcija i Zalihić
386

Sastanak Bh. bloka u Mostaru, Irma Baralija i dalje ima podršku za gradonačelnicu

R. D.
Sastanak u Mostaru (Foto: G. Š./Klix.ba)
Sastanak u Mostaru (Foto: G. Š./Klix.ba)
U mostarskom hotelu Bristol u toku je sastanak Naše stranke i SDP-a, sastavnica Bh. bloka, o sutrašnjem nastavku konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara, a na stolu je, iznenađujuće, bila i promjena kandidata za gradonačelnika.

Kako saznaje naš portal, prijedlog SDP-a je bio da Arman Zalihić bude kandidat ovog bloka umjesto Irme Baralije, jer on može osigurati i dva glasa PMP-a. Ipak, konačna odluka je da Bh. blok ostaje pri ranijoj podršci Baraliji.

Prijedlog SDP-a argumentiran je stavovima Prve mostarske partije (PMP), koja je zajedno s Bh. blokom partnerski izlazila na izbore u ovom gradu, o tome kako Baralija nema njihovu podršku te da oni svoj glas daju Armanu Zalihiću iz SDP-a.

Kako je za Klix.ba izjavio predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, Baralija ostaje kandidat, a to je potvrdio i predsjednik SDP-a Nermin Nikišić.

"Ona je kandidat sve dok se nešto ne promijeni, ali ništa nije mrtvo slovo na papiru. U koliko ovo potraje i ako se pokaže da postoje neke druge mogućnosti, možda budemo imali nekog novog", kazao je znakovito Nikšić.

Sastanku u Mostaru prisustvuju i stranačka rukovodstva predvođena predsjednicima Nerminom Nikšićem i Predragom Kojovićem.

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća u prvom krugu izbora za gradonačelnika Mostara kandidatkinja Bh. bloka bila je Irma Barlija, koja je osvojila pet glasova.