|

Saslušanje istražilaca Poreske uprave uhapšenih zbog primanja mita

Saslušanje istražilaca Poreske uprave uhapšenih zbog primanja mita
0
S
SRNA
18.12.2012. u 11:30
2
komentara
0

dijeljenja
Saslušanje istražilaca Poreske uprave uhapšenih zbog primanja mita Foto: SRNA
U MUP-u Republike Srpske u toku je kriminalistička obrada dva istražioca Poreske uprave koji su juče lišeni slobode zbog primanja mita od 15.000 KM od vlasnika jednog semberskog preduzeća, rekla je Srni portparol MUP-a Mirna Šoja.
Šoja je navela da je u toku pretres kancelarija Poreske uprave Republike Srpske koje su koristili istražioci čiji su inicijali B.S. iz Bijeljine i N.D. iz Doboja.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, u vezi sa krivičnim djelom primanja mita, precizirala je Šoja.

"Inspektor čiji su inicijali B.S. lišen je slobode u Bijeljini prilikom primanja mita od vlasnika jednog semberskog preduzeća, a istražilac N.D. iz Doboja bio je saučesnik u djelu. Ove osobe primale su mito u iznosu od 15.000 KM kako ne bi pisali poresku prijavu zbog navodno počinjenih neregularnosti u semberskom preduzeću“, navela je Šoja.

Prema njenim riječima, istražioci koji su uhapšeni juče u nastavku akcije "Proljeće", u toku dana će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Specijalnog tužilaštva RS.

Ona je dodala da su prilikom jučerašnjeg hapšenja pretreseni i stanovi koje koriste B.S. i N.D.

U okviru akcije "Proljeće" koja se provodi pod nadzorom Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, u martu je prilikom primanja mita uhapšen inspektor Poreske uprave D.R.

On je sklopio sporazum sa sudom i tužilaštvom te je dobio novčanu i pet mjeseci uslovne kazne, a vraćen je i na radno mjesto.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...