{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saslušana dva svjedoka odbrane u predmetu Lazarević i ostali

F
13.8.2008. u 16:16
0
0
Saslušana dva svjedoka odbrane u predmetu Lazarević i ostali
0
Saslušana dva svjedoka odbrane u predmetu Lazarević i ostali
Dvojica svjedoka odbrane Dragana Stanojevića i Mile Markovića govorila su danas o karakteru optuženih, istaknuvši da su bili dobri ljudi i vrijedni radnici.
Uz Stanojevića i Markovića, Tužilaštvo BiH tereti Sretena Lazarevića i Slobodana Ostojića da su, kao pripadnici rezervnog sastava policije Stanice javne bezbjednosti Zvornik, učestvovali u zatvaranju i premlaćivanju civila u zgradi Suda za prekršaje i "Novom izvoru" u Zvorniku, saopćeno je iz BIRN-a.

"Ni od koga nisam čuo da ga je Mile Marković maltretirao ili tukao u zatvoru. Išao sam i kod hadžije Avde Tučića koji je bio zatvoren i rekao mi je da ne poznaje Markovića te da je njega tukao izvjesni Kapetan Dragan", kazao je svjedok Asim Hodić.

Svjedok je dodao da mu Avdo Tučić, koji je preminuo 2007. godine, nije rekao gdje je bio zatvoren.

Hodić je istaknuo i da Markovića poznaje otprije rata, da su se družili i posjećivali i nakon rata te da je po povratku u Zvornik 2000. godine prvo njega posjetio.

"Znam Mileta Markovića kao vrlo dobrog čovjeka i ne mogu reći da je bilo šta bilo kome negativno rekao", dodao je Hodić.

Svjedok Neđo Vidović je kazao da je radio zajedno s optuženim Draganom Stanojevićem u fabrici "Birač" i da nikada nije primijetio da pokazuje bilo kakvu nacionalnu netrpeljivost prema Bošnjacima.

"Dragan je bio savjestan radnik. Nikada nisam imao problema s njim. Družili smo se zajedno s Bošnjacima koji su radili s nama, posjećivali se, išli na izlete. Nikada nismo imali nikakvih problema. Sjećam se da mi je Esad Đulić, kada je pravio kuću, govorio da Dragan tako dobro radi da vrijedi za dvojicu", kazao je Vidović.

Pojasnio je da Dragan nije s njim radio od 1992. do 1995. godine, ali se vratio na posao poslije rata.

Nastavak suđenja zakazan je za 14. august, kada će biti saslušana još četiri svjedoka odbrane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: