Primio užasne poruke
104

Saši Magazinoviću dodijeljena policijska zaštita nakon što je dobio brojne prijetnje

F. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Saši Magazinoviću dodijeljena je policijska zaštita nakon što je bio predmetom prijetnji na društvenim mrežama, saznaje Klix.ba.
Saša Magazinović koji je predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope našao se pod udarom dijela javnosti nakon što je glasao za prijem Kosova u Vijeće Evrope.

Između ostalih, kćerka Milorada Dodika i lice s američke crne liste Gorica Dodik je Magazinovića nazvala izdajnikom i "gadom".

"Saša Magazinović, izdajnik koji je danas glasao za prijem samoproglašenog Kosova u Vijeće Evrope. Ovakvoj gamadi treba zabraniti ulazak u Srbiju, zlo", napisala je Gorica Dodik.

Među komentarima koji su upućeni našli su se i oni koji su označeni kao prijetnja po život Saše Magazinovića. Jedan od korisnika je tako napisao "Kad će da ga roknu, zna li se šta". Drugi komentari su poručivali da je zaslužio metak i druge neprimjerene poruke.

Podsjećamo, prisutni članovi iz BiH tokom glasanja u Vijeću Evrope bili su Branislav Borenović (PDP), Sabina Ćudić (NS), Saša Magazinović (SDP) i Snježana Novaković Bursać (SNSD). Borenović i Novaković Bursać glasali su protiv prijema, dok su Ćudić i Magazinović podržali ulazak Kosova u Vijeće Evrope.