Ko će iskoristiti
7

Šarović o Dodikovom "prisluškivanju": Ova afera može nadmašiti sve do sada

D. Be.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Srpska demokratska stranka pokrenut će sve mehanizme pred nadležnim institucijama, tužilaštvima u RS-u i BiH, kako bi se provela opsežna istraga o prisluškivanju članova opozicionih stranaka, odlučeno je na sjednici Predsjedništva SDS-a u Banjoj Luci.
Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je rekao da ova afera može da nadmaši sve do sada slične slučajeve.

"Najviše rangirani funkcioner iz Republike Srpske u najvišem demokratskom tijelu RS-a svojom izjavom priznaje da je vršeno nelegalno prisluškivanje narodnih poslanika", naveo je Šarović i dodao da je "riječ o jednom od najtežih krivičnih djela".

On je poručio da je obaveza SDS-a da sa kolektivnom krivičnom prijavom svih poslanika nađe načina, prostora i mogućnosti "da se ovoj vrsti bezakonja stane na put".

"U svakoj normalnoj zemlji morao bi da podnese ostavku, ali znajući njegov moralni lik, to se neće dogoditi. Ako se ukaže prilika za njegov opoziv zbog toga što je učinio, mi ćemo je iskoristiti", rekao je Šarović. Dodao je da je Dodik još jednom pokazao da je "prijetnja napretku Republike Srpske".

"Ovo je tako važan trenutak u kojem moramo pokazati odlučnosti i pokazati da ovo nije zemlja bezakonja, niti zemlja jednog pojedinca, nego da je demokratska zemlja", poručio je Šarović, prenosi Srpskainfo.

Govoreći o održavanju mise za Bleiburg u Sarajevu, on je rekao da je SNSD propustio priliku da osudi ustaški pokret i njihova nedjela, jer u Parlamentu BiH nisu glasali za takvu inicijativu.

"Oni su izbjegli da zajedno s nama budu dio te većine štiteći svoje koalicione partnere", rekao je Šarović, ističući da je iza te Rezolucije stala i Srpska pravoslavna crkva. Komentarišući SNSD-ovo uslovljavanje donošenjem budžeta za 2020. i održavanja lokalnih izbora odlaskom članova CIK-a, Šarović je rekao da Dodik i njegova stranka "više neće biti u prilici da manipulišu izbornom voljom građana".