Počela "sezona"
163

Sarajlije u strahu zbog sve učestalijih zmija na ulicama

Klix.ba
Zmija na Čengić Vili (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Zmija na Čengić Vili (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Sarajlije su u strahu zbog sve učestalijih slučava zapažanja gmizavaca na ulicama i šetalištima u dolini rijeke Miljacke.
Sam izgled zmija mnogim građanima, kada ih vide, predstavlja svojevrsnu opasnosnt i izaziva jezu, tako da klasifikacije na otrovne i neotrovne pada tek u drugi plan.

Ipak, u posljednjem slučaju, koji je čitatelj podijelio s redakcijom portala Klix.ba, upozorava se da je otrovnica viđena na Čengić Vili u blizini dječijeg igrališta.

Podsjećamo, jučer je u poslijepodnevnim satima u sarajevskom naselju Čengić Vila kod pijace "Kvadrant" zmija izazvala paniku kod prisutnih građana budući da se kretala po cesti.

No, panici je ubrzo došao kraj, budući da je zmiju pregazio jedan od automobila koji su se kretali cestom u ovom naselju.

Uposlenici KJKP Vodovod i kanalizacija su, također, prilikom redovnih radnih zadataka na zamjeni vodomjera nedavno u šahtu zatekli zmiju i odstranili je.

čini se da je sezona zmija u Sarajevu počela, a ona se ogleda u opravdanom strahu građana, posebno roditelja čija djeca vrijeme provode u blizini Miljacke i trave koju zmije koriste za skrivanje.