Autima uništili ploče
0

Sarajlije igraju "škole" na Obali Maka Dizdara

Piše: N. Jamaković
Već duže vrijeme Obalom Maka Dizdara u centru Sarajeva, i pored znaka zabrane, svakodnevno saobraćaju automobili, izvijestili su stanari koji svako jutro tuda idu na posao.

"Želim napomenuti da u vrijeme kiša i snijega proći Obalom znači u jednu ruku igrati se 'škole', poznate dječije igre, jer su ploče na ovoj šetnici praktično uništene stalnim prolaskom automobila. Naime, ako stanete na pogrešnu ploču možete poprskati sebe ili čak prolaznike, tako što ćete podići ploču koja će se potom vratiti u lokvu. Isto se to dešava i nailaskom automobila", piše nam čitatelj.

Odgovor smo potražili od komandira PS Centar, Fahrudina Halaća.

"S obje strane šetnice je znak zabrane za saobraćaj, s tim da od pravca Skenderije postoji znak koji omogućava isključivo izvođačima radova na mostu, te na popravci zgrade Akademije da mogu ulaziti vozilima. Također, Ministarstvo saobraćaja KS može izdati dozvole predstavnicima ambasada ili vlasnicima firmi da mogu prolaziti šetnicom do svojih objekata, odnosno da se mogu automobilom zadržati u toj ulici do 15 minuta, pod uvjetom da ne izlaze van iz automobila", pojašnjava Halać.

On je dodao kako znatno više problema na ovoj šetnici ima u ljetnom periodu kad rade ugostiteljske bašte i kad se gosti parkiraju tik do njih, u toj šetnici. Policija im je, kaže Halać, stalno pisala kazne, ili su im zvali "pauka".

"Sad na tom mjestu ima manje problema i prometa, no u svakom slučaju u narednim danima ću tamo posebno poslati policajca", rekao je Halać za Sarajevo-x.com.