Smješten u dom na Bjelave
184

Sarajlija pronađen kako vozi bicikl za vrijeme izrečene mjere izolacije

Dž. L.
Studentski dom Bjelave (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Studentski dom Bjelave (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Policijski službenici na području Kantona Sarajevo danas su nastavili aktivnosti na provjeri poštivanja mjera izolacije i samoizolacije te su izrekli kazne za one koji su prekršili naredbe nadležnih inspekcijskih organa.

Tom prilikom, između ostalog, utvrđeno je da muškarac inicijala Z.G., rođen 1971. godine, sa prijavljenim mjestom prebivališta na području općine Novi Grad Sarajevo, ne poštuje izrečenu mjeru izolacije jer se nije nalazio na prijavljenoj adresi. Policijski službenici ovog muškarca su zatekli kako vozi bicikl na području općine Novo Sarajevo.

"O navedenom su odmah upoznati nadležni inspekcijski i drugi organi, institucije i ustanove, te je ovoj osobi određena mjera prinudne izolacije u objektu 'Studentskog doma' na Bjelavama, a koji je odlukom Vlade Kantona Sarajevo određen objektom u kojem će se vršiti realizacija ove vrste mjere", navode iz Uprave policije MUP-a KS.

Muškarac koji je prekršio mjeru izolacije predat je u dom na Bjelavama te ostaje pod kontrolom za vrijeme trajanja izrečene mjere izolacije, odnosno, za vrijeme koliko mu eventualno bude produžena izolacija.

Kada je riječ o kršenjima mjere samoizolacije, proteklog dana policijski službenici u KS nisu pronašli 24 osobe na prijavljenim adresama stanovanja.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS će i tokom narednog perioda intenzivno nastaviti sa izvršavanjem poslova i zadataka propisanih zakonom i datih u nadležnost ovom policijskom organu, a u vezi s prevencijom širenja pandemije koronavirusa.