|

Sarajlija koji je bio nepokretan zahvalio ljekarima na KCUS-u jer su ga liječili

Sarajlija koji je bio nepokretan zahvalio ljekarima na KCUS-u jer su ga liječili
176
Klix.ba
10.4.2019. u 09:24
91
komentara
176

dijeljenja
Sarajlija koji je bio nepokretan zahvalio ljekarima na KCUS-u jer su ga liječili Foto: Klix.ba
Sarajlija Ismet Džemidžić, koji je zbog teške bolesti ležao nepokretan u Neurološkoj klinici na KCUS-u, zahvaljujući posvećenosti ljekarskog tima je izliječen te se odlučio ljekarima javno zahvaliti.
Zamolio nas je da objavimo njegove riječi zahvale. Džemidžić je primljen na Neurološku kliniku nakon čega je brzo ustanovljeno da se radi o bolesti poliradikuloneuritis (GBS). Na intenzivnoj njezi je boravio skoro dva mjeseca.

Ljekari su mu, kaže, svaki dan prilazili s osmjehom i borili se zajedno s njim, davali mu podršku u svakom smislu, kako profesionalnu tako i ljudsku.

"Ne mogu, a da ne spomenem sve njih prvenstveno kao ljude, velike humanitarce, počevši od šefice klinike dr. Imamović koja se borila za svaku moju terapiju da je na vrijeme dobijem. Često je obilazila pacijente koji su smješteni na njenoj klinici i javljala se u znak podrške svim srcem. Dr. Hećo, moja legenda. Tako sam ga zvao, borio se zajedno s ostalim ljekarima. Dr. Mahmutbegović je uvijek optimistična, zatim dr. Đozić, mlada a veoma sposobna i ljubazna, te dr. Nakičević potpuno posvećena svim pacijentima i daje svoj maksimum da ozdrave kao i svi oni koje sam prethodno naveo", kazao je Džemidžić.

Također, spomenuo je i ostalo osoblje.

"Ljubazne glavne sestre Merhunisa i Azra uvijek s osmijehom i ljubaznošću. Moji momci tehničari u svaka doba spremni za pacijenta 24 sata, bez ikakve muke, prepoznat će se oni, kao i sve ostale ljubazne sestre. Velika hvala i doktorima i ostalim medinskim radnicima na hemodijalizi. Svima njima se još jednom zahvaljujem na njihovoj stručnosti i ljubaznosti ovako javno, svim srcem i želim im prvenstveno puno zdravlja i uspjeha u daljem radu. Moje liječenje se i dalje nastavlja na Klinici za fizijatriju i rehabilitaciju. Idemo dalje", poručio je Džemidžić.
Prijavi grešku


Komentari (91)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...