BiH
0

Sarajlić: Arapi ne dolaze u BiH, oni idu u Srbiju, ali investirati

Piše: E. G.
Asim Sarajlić (Foto: Klix.ba)
Asim Sarajlić (Foto: Klix.ba)
Šef Kluba SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik te stranke Asim Sarajlić je kazao kako je na djelu razgradnja države, što dokazuju i posljednje smjene SDS-ovih kadrova, koje su neki pravdali srpskim interesima, a zapravo se radi o uskim interesima.

Sarajlić je ovo rekao odgovarajući na pitanje novinara koliko izbacivanje SDS-ovih kadrova iz Vijeća ministara i smjena Ognjena Tadića sa mjesta predsjedavajućeg Doma naroda sada mogu utjecati na eventualne izmjene Ustava s obzirom na potreban broj glasova.

"Nedavno sam gledao u medijima izvještaje o imovinskim kartonima nekih lidera, a pogledajte malo i imovinu nekih zastupnika, pa ćete vidjeti je li to srpski ili bošnjački interes ili je samo interes pojedinih grupa i pojedinaca. Evo zašto pada tender za izgradnju zatvora u Istočnom Sarajevu. Otkud sad da su se Dodik i Lagumdžija vrlo brzo našli na projektu 'srednja Drina', a ne mogu riješiti presudu Sejdić-Finci ili pitanje vojne imovine? To vrlo jasno govori da imaju i neke druge interese osim političkih", smatra Sarajlić.

Upitan da prokomentira nedavne izjave Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, o navodnom dolasku i do 500.000 Arapa u BiH, što su mnogi ocjenili smiješnim i načinom zastrašivanja svoga glasačkog tijela pred izbore, Sarajlić je rekao da su to floskule.

"Dok se mi bavimo takvim stvarima, Arapi investiraju u Srbiju. Nekidan smo vidjeli i prvi avion Air Serbije pod nazivom Novak Đoković. Naše društvo je korumpirano, sistem je previše kompliciran, od općina, kantona, entiteta do države, i investitori nemaju kod nas jedno mjesto gdje će riješiti sve za otvaranje neke fabrike. To su kolege u Srbiji dobro riješili, bez obzira na to što su u predizbornoj kampanji imali nacionalno ostrašćene govore, danas se bave vrlo realnim životnim problemima građana Srbije i ja im na tome čestitam. Mi se ovdje bavimo Dodicima i Lagumdžijama, i ostalima, namještenim tenderima i međusobnim smjenama", kazao je Sarajlić, dodajući uz smijeh da Arapi ne dolaze.