Lijepa i ambiciozna
1

FOTO+VIDEO / Sarajka Vernesa Toroman učesnica reality showa The Shire

Klix.ba
Sophie i Vernesa Toroman
Sophie i Vernesa Toroman
Sarajka Vernesa Toroman učesnica je australskog reality showa The Shire. Za tamošnje medije govorila je o svom teškom djetinjstvu, napuštanju Bosne ali i planovima za budućnost.

Toroman je pričala o svom djetinjstvu u opkoljenom Sarajevu, ali i o stvarima koje voli i u kojima danas uživa.

"Zauzeli su zgradu u kojoj sam živjela. U kafiću ispod našeg stana svi su bili pobijeni", kaže Vernesa na početku razgovora za australski list Daily Telegraph. Njen otac je, kaže, poginuo u ratu. Nakon toga proživjela je traumatične godine u opkoljenom Sarajevu prije nego što je 1994. godine sa mamom napustila glavni grad BiH.

Vernesa Toroman (prva s desne strane)
Vernesa Toroman (prva s desne strane)
Potom je ova lijepa djevojka ušla je u vode showbizza, a trenutno je učesnica reality showa "The Shire", zajedno sa prijateljicom Sophie.

"Navikla sam na negativne komentare koje ignorišem. Naše porodice vole ovaj show. Misle kako smo nas dvije stvorene za ovo i veoma su ponosni na ono što radimo", kazala je.

"Bilo je i pozitivnih komenatara. Govorili su nam da smo lijepe i odlične. Osim toga, željeli su se slikati sa nama i dobiti naš autogram", priča Vernesa.

"Nije bilo lako preživjeti sarajevsku opsadu. Imala sam deset godina kad sam došla u Australiju. Nisam znala ni riječ engleskog jezika. Pogledajte me sada, ne prestajem pričati. Australija je moja domovina", poručila je.

U razgovoru za Daily Telegraph kaže kako ju je teško djetinjstvo naučilo da bude ambiciozna i da vjeruje u sebe. Nije voljela svoj izgled i odlučila je poduzeti neke korake te je do sada nekoliko puta išla "pod nož".

"Uvijek je dobro biti prirodno lijep, ali ponekad morate to i popraviti", kaže ova 28-godišnja Sarajka.