Enormni gubici
92

Sarajevskoj Zetri treba 200.000 KM za vatrodojave, odgođeni svi javni događaji do daljnjeg

Piše: E. S. H.
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Inspektorat za zaštitu od požara MUP-a Kantona Sarajevo izdao je rješenje u kojem se navodi da se zbog stanja vatrodojava u Olimpijskoj dvorani Zetra ne može održati nikakav javni događaj.

Zbog problema na protupožarnom sistemu prolongiran je koncert Ace Lukasa koji je trebao biti održan u subotu, 6. maja.

Kako nam je kazao direktor preduzeća ZOI '84 Midhat Hubijar, s organizatorima još nije dogovoren novi datum, a u Zetri neće biti održan nijedan javni skup dok ne bude riješen problem u vezi s vatrodojavama koje su u katastrofalnom stanju.

"Ovaj problem je nasljednog karaktera. Ova uprava je problem naslijedila od prethodne. Obavijestili smo vlasnika Vladu Kantona Sarajevo, ali još ništa nije poduzeto", kazao nam je Hubijar.

Napomenuo je da je za rješenje ovog problema potrebno 200.000 KM, a taj novac je bio planiran u budžetu za 2017. godinu.

"Sredstva su bila planirana u budžetu i nama nije jasno zašto su povučena", rekao je direktor ZOI-ja.

Naglasio je da se rješenjem o otkazivanju svih javnih događaja stvaraju enormni gubici za Zetru te da žalba ne odlaže rješenje.

Iako postoje preventivne mogućnosti koje se mogu primijeniti, u ovom slučaju se to ipak neće desiti te će do daljnjeg biti otkazani svi javni događaji.