{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Sarajevsko tužilaštvo neće posustati'

F
2.8.2009. u 11:10
0
5
'Sarajevsko tužilaštvo neće posustati'
0
'Sarajevsko tužilaštvo neće posustati'
Nova glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Nives Kanevčev, koja je jučer stupila na ovu dužnost, obećava da ovo tužilaštvo neće ni posustati, ni odustati od dosadašnje odlučne i energične borbe protiv svih vrsta kriminala, naročito onog najtežeg.
- Pojedinci koji su na bilo koji način došli u sukob sa zakonom ne mogu biti mirni. Slijede nove istrage i nove optužnice - izjavila je Kanevčev, u intervjuu Radiju Federacije BtH, prvom po dolasku na novu dužnost.

Ona je do sada bila tužiteljica u Odjelu za ratne zločine ovog tužilaštva.

- Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo je podižući optužnice u "slučaju Gaši" te "Bičakčić-Branković" i još nekim za koje se, možda, vjerovalo da nikad neće biti procesuirani pokazalo da, dosljedno provodeći zakon, ima jednak odnos prema svim osobama za koje postoji osnovana sumnja da su prekršili zakon - istakla je Kanevčev.

Upitana da komentira izjavu bivšeg federalnog premijera Edhema Bičakčića o tome da je proces protiv njega montiran, nova glavna sarajevska kantonalna tužiteljica je rekla da je to proizvoljna izjava.

- Optužnice podižemo na temelju dokaza koji su utvrđeni istragom. Tako je i u slučaju "Bičakčić-Branković". Optužnicu protiv njih potvrdio je Kantonalni sud Sarajevo i to suđenje je u toku. Nema tu nikakve montaže - rekla je Nives Kanevčev u intervju Radiju Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: