{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski Vodovod obilježio 126 godina

F
8.12.2015. u 15:05
4
14
Sarajevski Vodovod obilježio 126 godina
4
Sarajevski Vodovod obilježio 126 godina
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo obilježilo je danas 126 godina.
Tim povodom u prisustvu porodica šehida i poginulih zaposlenika, Uprave, Nadzornog odbora, predstavnika Sindikalnog odbora, rukovodioca, te zaposlenika, položeno je cvijeće na Spomen česmu u krugu preduzeća. Prisutni su proučili Fatihu i minutom šutnje odali počast kolegama, borcima, šehidima, zaposlenicima preduzeća.

"V.d. direktora preduzeća Nezir Hadžić je evocirao uspomene na zaposlenike koji su dali ono najvrednije što su imali i istakao da moramo biti svjesni da nas naša djela čine onim što jesmo „kad nepravda postane praksa otpor postaje dužnost“ i to su nas naučili naši plemeniti šehidi, a njihova imena, koja su uklesana na Spomen ploči, trajno će nas podsjećati na obavezu da čuvamo i poštujemo njihovo djelo", navodi se u saopćenju iz ViK-a.

Direktor preduzeća je govorio i o prvom vodovodu u Sarajevu kojeg je davne 1461. sagradio Isa beg Ishaković, te o mnogobrojnima česmama po kojima je Sarajevo bilo nadaleko poznato, naglasivši da je ovo preduzeće sa najdužom tradicijom na ovim prostorima.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: