|

Sarajevski Vodovod obilježio 126 godina

Sarajevski Vodovod obilježio 126 godina
4
F
FENA
8.12.2015. u 15:05
14
komentara
4

dijeljenja
Sarajevski Vodovod obilježio 126 godina Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo obilježilo je danas 126 godina.
Tim povodom u prisustvu porodica šehida i poginulih zaposlenika, Uprave, Nadzornog odbora, predstavnika Sindikalnog odbora, rukovodioca, te zaposlenika, položeno je cvijeće na Spomen česmu u krugu preduzeća. Prisutni su proučili Fatihu i minutom šutnje odali počast kolegama, borcima, šehidima, zaposlenicima preduzeća.

"V.d. direktora preduzeća Nezir Hadžić je evocirao uspomene na zaposlenike koji su dali ono najvrednije što su imali i istakao da moramo biti svjesni da nas naša djela čine onim što jesmo „kad nepravda postane praksa otpor postaje dužnost“ i to su nas naučili naši plemeniti šehidi, a njihova imena, koja su uklesana na Spomen ploči, trajno će nas podsjećati na obavezu da čuvamo i poštujemo njihovo djelo", navodi se u saopćenju iz ViK-a.

Direktor preduzeća je govorio i o prvom vodovodu u Sarajevu kojeg je davne 1461. sagradio Isa beg Ishaković, te o mnogobrojnima česmama po kojima je Sarajevo bilo nadaleko poznato, naglasivši da je ovo preduzeće sa najdužom tradicijom na ovim prostorima.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...