{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski vatrogasci dobili novu vatrogasnu dizalicu

Klix.ba
26.5.2015. u 19:31
15
9
Sarajevski vatrogasci dobili novu vatrogasnu dizalicu
15
Sarajevski vatrogasci dobili novu vatrogasnu dizalicu
Kantonalna uprava civilne zaštite (KUCZ) danas je zvanično predala novu vatrogasnu dizalicu Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi KS.
Primopredaja je izvršena u Drugom operativnom sektoru na Stupu, a ključeve je od direktora KUCZ Mustafe Kovača preuzeo komandant brigade Ismet Tucak. Za nabavku ove hidarulične zglobno-teleskopske platforme, namijenjene za spašavanje ljudi i gašenje požara na visinama, Uprava je izdvojila 400.000,00 KM.

"S obzirom na konfiguraciju terena u Kantonu, kao i na to da dominiraju visoki objekti, ova platforma će značajno unaprijediti naše djelovanje. Ovo je četvrto vozilo koje je u posljednje dvije godine Civilna zaštita nabavila za potrebe naše brigade“, naglasio je Tucak, saopćeno je iz Press službe Vlade KS.Kovač je kazao da je riječ o planskim sredstvima namijenjenim za obnavljanje voznog parka vatrogasne brigade. U ovoj godini je planirana nabavka još tri vozila, jednog tehničkog i tri navalna vozila za gašenje požara.

"Polako podmlađujemo i sastav Profesionalne vatrogasne brigade. U prošloj godini je nakon obavljene obuke u radni odnos primljeno 10 mladih profesionalnih vatrogasaca, dok je 16 pripravnika trenutno na obuci“, istakao je Kovač, izražavajući nadu da će KUCZ u dogovoru s Vladom KS osigurati i njihovo zaposlenje. Najavio je i da će iz sredstava ove uprave u ovoj godini pripravnički staž odraditi još desetak mladih vatrogasaca.

"To je neophodno, kako bismo ostvarili brzinu i operativnost. Stari vatrogasci će obučavati nove koji će u budućnosti preuzeti svu odgovornost ovog posla“, naglasio je Kovač.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: