{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski učenici odlaze u Mađarsku na obilježavanje praznika djeteta

F
23.5.2007. u 12:15
0
0
Sarajevski učenici odlaze u Mađarsku na obilježavanje praznika djeteta
0
Sarajevski učenici odlaze u Mađarsku na obilježavanje praznika djeteta
Oko 40 učenika osnovnih i srednjih škola iz Sarajeva s pratiocima, u organizaciji Međunarodne organizacije "Spas za djecu", putuje u Mađarsku u povodu praznika djeteta koji se u toj zemlji različitim manifestacijama obilježava svake posljednje subote i nedjelje u maju.
Članica Međunarodne organizacije "Spas za djecu" Borbala Homolja u izjavi za Fenu istaknula je da se radi o djeci koja su uključena u realizaciju projekta koji stavlja akcent na obavezu u zaštiti psihofizičkog zdravlja učenika.

"Dužnost nam je zalaganje za psihofizičko zdravlje naših učenika. To je naša zakonska, moralna i etička obaveza i moramo je ozbiljno shvatiti", kazala je Homolja i upozorila da veliki broj ovdašnje djece ima deformitet lokomotornog aparata, odnosno slabo držanje tijela.

Sarajevski učenici u Mađarskoj će boraviti od 25. do 28. maja. Predviđeno je da za to vrijeme posjete zoološki vrt s najvećom botačnikom baščom u Evropi i akvarij, Veseli park, te najveći cirkus u Mađarskoj. Planiran je i nastup sarajevskih učenika u folkloru i ritmici, a u mađarskom gradu Harkanju za njih bi trebalo da bude organizirano obučavanje i usavršavanje u plivanju.

Mađarska ambasada besplatno je osigurala vize za sarajevske učenike, a realizaciju tog projekta pomoglo je Ministarstvo kulture KS-a i nekoliko sarajevskih firmi.

Međunarodna organizacija "Spas za djecu" dosad je organizirala odlazak u Mađarsku za oko 550-oro djece s pratiocima. Pomagali su i u odlasku djece na liječenje u inozemstvu, rad dječijeg doma "Bjelave" i škole koje obrazuju djecu ometenu u razvoju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: