Ružna dobrodošlica
1k

Sarajevski taksisti ponovo odbijaju vožnje s aerodroma i ucjenjuju putnike

Klix.ba
Arhiv (Foto: I. Š./Klix.ba)
Arhiv (Foto: I. Š./Klix.ba)
Problemi sa sarajevskim taksistima na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nikada nisu prestali, a danas se dogodio novi slučaj odbijanja vožnje bez ikakvog razumnog razloga.

Čitatelji portala Klix.ba javljaju da su danas oko 14 sati sletjela tri aviona s putnicima, ali da uprkos velikoj gužvi ispred aerodroma nije bilo dovoljno taxi vozila.

(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)

Jedan od onih koji je ipak čekao putnike odbio je vožnju na relaciji Aerodrom - Čengić Vila. Razlog je, definitivno, kratka relacija prema mišljenju taksiste koji je "vrebao" ili strane turiste ili nekoga kome će naplatiti, naprimjer, vožnju do Baščaršije ili neku još dalju destinaciju.

Ovaj dugogodišnji problem kao da je nerješiv za nadležne organe dok vozači Sarajevo taxija i dalje priređuju katastrofalnu dobrodošlicu turistima, ali i stanovnicima Sarajeva.

Portal Klix.ba je i ranije izvještavao o svjedočenjima brojnih putnika koje taksisti nisu željeli voziti na "kratkim" relacijama ili nisu željeli paliti taximetar samovoljno određujući cijenu koja je višestruko veća od realne.

Ministarstvo saobraćaja KS i Kantonalna inspekcija, iako su više puta najavljivale odlučnu borbu s taksistima koji kaljaju ugled glavnog grada BiH, i dalje ništa konkretno nisu uradili.