Za uspješno poslovanje
8

Sarajevski "Pokop" dobio AAA certifikat i status "zlatne izvrsnosti"

M. N.
KJKP Pokop dobilo je AAA certifikata zlatne izvrsnosti koji dodjeljuje međunarodna organizacija Bisnode, a koja okuplja nekoliko hiljada stručnjaka iz cijele Evrope.

Preduzeće Pokop se tako upisalo u top grupu poslovnih subjekata Bosne i Hercegovine i to za 2017., 2018. I 2019. godinu te stekao pravo na upotrebu statusa "Zlatne izvrsnosti" kao simbola ocjene bonitetne izvrsnosti.

"Veliko zadovoljstvo i čast nam je objaviti, da je KJKP Pokop postao ponosni vlasnik AAA certifikata bonitetne izvrsnosti, a koji nam je svečano uručen u hotelu Evropa. Riječ je o međunarodno priznatoj oznaci poslovne izvrsnosti preduzeća i još jedan dokaz kontinuiranog i uspješnog poslovanja i profesionalizma, te jedno od najvažnijih evropskih standarda kojim se definira kvalitet poslovanja. Ovo priznanje je potvrda dugogodišnjeg kvalitetnog rada koje naše preduzeće svrstava rame uz rame s velikim evropskim preduzećima. Imati AAA certifikat je zapravo priznanje kojim dokazujemo da smo odgovorno i kvalitetno preduzeće i njime jačamo svoj ugled i povjerenje koje nam se svakodnevno ukazuje", rekao je generalni direktor Pokopa Goran Cerić.