Nije u upotrebi
172

Sarajevski most danima neočišćen, a jedini je siguran prelaz za građane Pofalića i Buća Potoka

Klix.ba
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Mještani Pofalića i Buća Potoka ogorčeni su jer snijeg sa mosta koji spaja ova sarajevska naselja sa ostatkom grada još uvijek nije očišćen.

Kako su nam dojavili brojni građani, prelaz preko zelenog mosta, kako ga nazivaju, neuslovan je otkako je prvi veliki snijeg pao u glavnom gradu BiH. Nadali su se kako će most biti očišćen po prestanku snježnih padavina, ali to se nije desilo.

Ovaj most nalazi se u Drinskoj ulici, a spaja naselja Dolac Malta i Socijalno sa naseljima Pofalići i Buća Potok. Kako nam kažu čitatelji, hiljade ljudi svakodnevno koriste ovaj pješčki prelaz jer se ispod njega nalaze željeznička pruga i izuzetno prometna cesta.

"Most nije očišćen i do daljnjeg nije u upotrebi", piše na natpisu koji je postavljen ispred mosta, a koji potpisuje Općina Novo Sarajevo.

Pored zelenog mosta, brojni drugi dijelovi Sarajeva, pješačke staze i trotoari, također nisu očišćenim od snijega i leda, iako snijeg ne pada već nekoliko dana.

Podsjećamo, ranije su iz preduzeća Rad, koje je zaduženo za čišćenje ulica i trotoara, kazali kako sve njihove rapoložive ekipe djeluju na terenu. Njihovi kapaciteti, pokazalo se i ove zime, očigledno nisu dovoljni.