Ispred SCC-a
125

Sarajevski maturanti paradiraju gradom, prvi put će zaplesati bachatu za Guinnessov rekord

Piše: M. N.
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Maturanti srednjih škola i šest osnovnih škola Kantona Sarajevo danas prvi put plešu bachatu i pokušavaju oboriti Guinnessov rekord. U Maturantskoj paradi koja se održava 11. put, ove godine učestvuje 300 maturanata.

Prvi put u sarajevskoj paradi učestvuju i maturanti koji nisu iz Kantona Sarajevo. Riječ je o maturantima iz Donjeg Vakufa koji su svoju paradu imali jučer prvi put, a kojoj je prisustvovalo i 1.000 građana.

"Sretan sam što se 11. put okupljamo. Sarajevo danas ima priliku da obori Guinnessov rekord, a maturanti za razliku od prethodnih godina ne plešu quadrilla ples već bachatu. Prvi put smo kandidovali maturante za Guinnessa, a do sada su nositelji obaranja rekorda bili Grci. Ovo će biti najveća bachata ikada", rekao je Mladen Brekalo, voditelj projekta Maturantska parada.

Ilhana Zahiragić iz Donjeg Vakufa kazala je kako su ovu saradnju ona i Mladen dogovorili putem Facebooka, te da mu je vrlo zahvalna na podršci koju je plesni klub Romantik pružao maturantima iz njenog grada tokom proteklih mjesec dana.

"Imali smo paradu sinoć na trgu. Mi smo mali grad i nemamo puno dešavanja, a ovo nas je razdrmalo i donijelo živost u naš grad", kazala je Ilhana.

Parada je krenula od Trga Alije Izetbegovića, a završava ispred SCC-a. Osim maturanata, zabavit će se i građani Sarajeva za koje će biti organizovan besplatni čas Zumbe, nakon čega će zasvirati DJ. Program traje do 14 sati.