|

Sarajevski centar Safet Zajko dobija atraktivni kineski paviljon

Sarajevski centar Safet Zajko dobija atraktivni kineski paviljon
104
M. N.
17.10.2019. u 15:08
9
komentara
104

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Grad Sarajevo će postati bogatiji za još jednu kulturnu atrakciju kao rezultat saradnje glavnog grada Bosne i Hercegovine i kineskog grada Tianjin. U Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" započela je izgradnja vrlo atraktivnog kineskog paviljona koji će obogatiti sadržaje ovog posjećenog okupljališta Sarajlija.
Projekt je nastao kao dio sporazuma između Sarajeva i kineskog grada pobratima. U svrhu promocije i očuvanja baštine, Grad Sarajevo će jednom od važnijih privrednih i ekonomskih centara Kine, pokloniti repliku sarajevskog Sebilja.

"Planirano je da Sebilj bude postavljen u jedan od najposjećenijih parkova u ovom gradu, kojeg godišnje posjeti više od četiri miliona ljudi. Odlučili smo na ovaj način dati svoj doprinos da se obogate sadržaji u najvećem sarajevskom parku 'Safet Zajko'", saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić istakao je da će kineski paviljon dodatno uljepšati i upotpuniti sadržaje Centra, a sama izgradnja paviljona već je atrakcija za posjetioce.

Paviljon je tradicionalna kineska arhitektura s originalnim konzolama i raskošno ukrašenim krovom.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...