Haos nakon prvog snijega
1

FOTO / Sarajevske ulice zatrpane granama

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Snijeg koji sinoć pao u Sarajevu, osim građana, iznenadio je i komunalne službe koje su i ove godine očito nespremne dočekale zimu. Gradske ulice osvanule se zatprane kako snijegom, tako i polomljenim granama sa drveća koje dodatno otežava saobraćaj i život. Zimska služba, kažu u JKP 'Rad', u punom kapacitetu počinje raditi tek 15.novembra.

Kako su za Sarajevo-x.com kazali u Javnom preduzeću "Rad", od sinoć je na terenu 12 specijalnih vozila koji čiste ulice, no oborena stabla i grane koje su sinoć pod težinom snijega pale na saobraćajnice, još nisu uklonjene.

Srušenih stabala ima na više lokacija u gradu, uključujući najprometniju saobraćajnicu, ulicu Zmaja od Bosne.

"Imamo li smo problem sa jednim velikim stablom u ulici Alipašina, na putu prema Hridu, Poljinama, Komatinu, te u Novom Gradu na pločnicima u ulici Bulevar Meše Selimovića, Zmaja od Bosne", rekao je za naš portal Ahmed Đipa, portparol KJKP "Rad", te dodao da očekuje da će u toku dana ovaj problem biti riješen.

On je podsjetio da zimska služba ovog preduzeća zvanično počinje sa radom od 15. novembra, te da bez obzira na vremenske i uslove na cesti, služba ne može biti angažovana u punom kapacitetu.

Suad Hećo, izvršni direktor Sektora za održavanje zelenih površina u preduzeću "Park" za naš portal je istakao da na drvećima prouzrokovana ogromna šteta, koju najvjerovatnije neće moći potpuno sanirati ni u narednih sedam dana.

"Kod Vojne bolnice sinoć je pala velika topola, a u drugim ulicama u gradu situacije nije nimalo bolja. Trebat ćemo nam sigurno nekoliko dana da uklonimo sve sa ulica", kazao je Hećo.