BiH
0

Sarajevske ulice i trgovi odjenuli praznično ruho

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Glavni grad Bosne i Hercegovine i ove godine od početka decembra počeo je oblačiti praznično ruho. Od 15. decembra u Sarajevu u noćnim satima dekoracije koje su postavili radnici preduzeća Park svijetle i upotpunjavaju prazničnu atmosferu na većim i frekventnijim ulicama i trgovima.

Dekoracije u obliku pahuljice, fenjera, zvijezde i drugo su montirane na sajle, stubove rasvjete i krošnje stabala.

Ukrašen je trg na Baščaršiji, ulice Ferhadija i Maršala Tita, zatim ulice Zmaja od Bosne i Džemala Bijedića, Lukavička cesta, trg na Dobrinji, alii Rustempašina ulica na Ilidži, centralni dio Hrasnice, Jošanička ulica u Vogošći, te centralni dio Trnova.

Završeni su i radovi na ukrašavanju ulica, odnosno većih raskrsnica na području općine Centar, računajući i Veliki i Mali park, zatim ulica Hamze Hume i dio oko mosta na Skenderiji, zatim na potezu od Novog Sarajeva, odnosno veće raskrsnice od Marindvora do Ilidže, računajući i područje općine Novi Grad, te prostor tramvajske okretaljke na Čengić-Vili.

Ukoliko božićnu, odnosno novogodišnju jelku želite nabaviti za svoju baštu, Park u ponudi ima i ova stabla, koja se mogu nabaviti u njihovom vrtnom centru Flora u Nedžarićima.

"Bitno je reći da su sva stabla kontejnirana, odnosno imaju korjenov sistem i da ih kupci nakon blagdana mogu zasaditi u svoju baštu ili vrt. Ujedno preduzeće Park vrši i isporuku jelki za katoličke vjerske objekte", kazala je Aldijana Hamza iz ovog preduzeća.

Kako navodi, očekuju i potvrdu nadležnih da stablo jelke kao i svake godine postave i okite i ispred zgrade Predsjedništva BiH.

U prvim danima naredne godine preduzeće Park, u sklopu praznične dekoracije vršit će i isporuku badnjaka pravoslavnim vjerskim objektima.

Novac za nabavku novih dekoracija nisu dobili, a ove koje su sada na ulicama i trgovima ukrašavat će grad do 15. januara 2014. godine.