Obećao podršku
285

Sarajevske učenike koji su riješili problem semafora primio ministar Šteta

Klix.ba
Učenike sarajevske Treće gimnazije koji su uspjeli riješiti problem trajanja kratkog svjetla na gradskim semaforima primio je danas kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta, saopćeno je iz Vlade KS.

Šteta je primio učenike Zerinu Osmić, Elvira Vlaovljaka, Nedima Numanovića i Ervina Golubovića i njihovog profesora fizike Mevludina Maličevića. O njihovom potezu prvi je pisao Klix.ba.

Šteta im je čestitao na njihovom uspjehu i obećao kako će resorno ministarstvo podržati i pomoći njihov dalji rad, jer nažalost, odnos društva prema mladim, talentiranim ljudima je pasivan i ne pruža im se potrebna pomoć i stimulacija. Upravo zbog ove činjenice ovi prijemi su mu najdraži.

“Federacija Bosne i Hercegovine ima odlične fizičare koji postižu sjajne rezultate na međunarodnim takmičenjima, ali nemaju para da plate put i kotizacije, kao i fantastične mlade sportiste koji sami moraju plaćati odlazak na svjetska takmičenja. To se mora promijeniti ako želimo da zadržimo ove ljude u BiH”, poručio je ministar Šteta.

Najavio je kako će naredne sedmice održati sastanak s učenicima, predstavnicima STEP-a kako bi dogovorili naredne korake, a ministar Šteta će obići Srednju školu za saobraćaj i komunikacije i Fakultet za saobraćaj i komunikacije.