Završni radovi
1.4k

Sarajevska zaobilaznica i ulica Safeta Zajke će biti spojene 20. oktobra

Piše: E. S. H.
(Foto: Klix.ba)
U toku su posljednji radovi na izgradnji kružnog toka na spoju ulice Safeta Zajke s Sarajevskom zaobilaznicom (LOT 2c), odnosno krakom koji vodi ka autoputu A1. Radovi će biti uskoro završeni, a otvaranje je planirano za 20. oktobar.

Radovi na asfaltiranju bit će završeni u nedjelju, a naredne sedmice se završavaju radovi na horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji, te postavljanje odbojne ograde.

Izgradnjom ove saobraćajnice bit će poboljšano povezivanje sjevernog i zapadnog dijela grada, ali time problem neće biti trajno riješen.

Dionica LOT 2c duga je 1.200 metara, a za gradnju je potrošeno 9,5 miliona maraka.

Spoj Sarajevske zaobilaznice iz pravca Briješća s ulicom Safeta Zajke privremeno je tehničko rješenje, do izgradnje gradskog autoputa, koji je još na dugom štapu.

Podsjećamo da je od jutros skoro za sva vozila obustavljen saobraćaj zbog asfaltiranja, a kako su nam kazali iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kroz ulicu Safeta Zajke danas će moći samo povremeno prolaziti manja vozila. Vozače koji se upute prema Safeta Zajke, dočekat će zabrana prolaza uz natpis: "Osim izvođača i vozila s odobrenjem".