Na brojnim funkcijama
113

Sarajevska SDA smijenila Adnana Efendića sa čela Kadrovske komisije

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Kantonalni izvršni odbor SDA Sarajevo jučer je smijenio predsjednika Kadrovske komisije SDA u Sarajevu Adnana Efendića. Ovaj potez je uslijedio nakon što je čak šest predsjednika općinskih organizacija SDA zatražilo smjenu ovog funkcionera koji važi za rekordera kada je riječ o broju funkcija koje je obnašao.
Odluku o smjeni Adnana Efendića i raspuštanju kompletne Kadrovske komisije SDA Kantona Sarajevo donio je Kantonalni izvršni odbor SDA Sarajevo. Sve do izbora novog saziva lokalne organizacije SDA kadrovsku politiku i pitanja koja se odnose na kadroviranje vodit će Kantonalni izvršni odbor SDA Sarajevo.

Naredne sedmice bit će održana konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDA na kojoj će se kao jedna od tačaka dnevnog reda naći i Plan izbornih aktivnosti za izbor organa kantonalnih, regionalnih, gradskih i općinskih organizacija SDA.

Smjena Adnana Efendića uslijedila je nakon što je šest predsjednika općinskih organizacija zatražilo od predsjednika Kantonalnog izvršnog odbora SDA Sarajevo Asima Sarajlića da smijeni predsjednika Kadrovske komisije SDA Sarajevo, optužujući ga za zloupotrebu položaja.

Kako smo ranije pisali, javnosti relativno nepoznat Adnan Efendić u proteklom periodu bio je član Izvršnog odbora Kantonalnog odbora (KO) SDA KS, predsjednik Kadrovske komisije KO SDA Sarajevo, član Upravnog odbora Službe za zapošljavanje KS, član Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, predsjednik Nadzornog odbora Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja u FBiH, predsjednik Upravnog odbora projekta Energetske učinkovitosti u BiH i član Federalnog štaba civilne zaštite.

Tu nije kraj, nalazio se i na pozicijama člana Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, člana Upravnog odbora Doma za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba, člana Komisije za imenovanje direktora Federalnog zavoda za statistiku, član Savjeta regulacionog plana historijskog gradskog područja Blagaj, člana Odbora Gradskog vijeća Grada Sarajeva za urbanizam i upotrebu lokalnog zemljišta, člana Komisije za izbor predsjednika i članova Upravnog odbora Federalne novinske agencije (FENA), profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu UNSA, člana Nadzornog odbora Union banke, člana Komisije za izbor i imenovanje sekretara Vlade FBiH, sekretara Federalnog ministarstva prostornog uređenja, direktora Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo i zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.