Sarajevska SDA negoduje zbog Nelsonove podrške Vladi KS, tvrde da su "neprincipijelni"

Sarajevska SDA negoduje zbog Nelsonove podrške Vladi KS, tvrde da su "neprincipijelni"
0
Klix.ba
8.11.2019. u 20:13
106
komentara
0

dijeljenja
Sarajevska SDA negoduje zbog Nelsonove podrške Vladi KS, tvrde da su "neprincipijelni" Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije saopćio je kako se podrška ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Erica Nelsona Vladi Kantona Sarajevo temelji na subjektivnim ocjenama, protivnim elementarnim činjenicama.
KO SDA je naveo kako o tome svjedoči jučerašnja izjava ambasadora Nelsona, u kojoj kaže: "U KS se desilo nešto neuobičajeno, građani su odbacili 'sve po starom' i izabrali su vlast koja se bori za zajedničke a ne interne koristi. Glasali su za bolju budućnost gdje korupcija ne vlada."

Naveli su kako je SDA dobila najveće povjerenje građana osvojivši najviše glasova, kako navode, dva puta više od Naše stranke koja predvodi Vladu KS.

"Ova vlast nije nikakav izbor građana, već rezultat postizbornog inžinjeringa i neprincipijelnih koalicija", ocijenio je KO SDA.

Napominju kako o tome svjedoči činjenica da je aktuelni premijer Edin Forto dobio samo 3.428 glasova, a kandidat SDA Semir Efendić 30.724 glasova.

Kada je riječ o korupciji, naveli su kako je ministrica obrazovanja javno skrenula pažnju na politički pritisak predsjedavajućeg SKS s ciljem pronevjere pola miliona KM preko projekta Osnovna.ba.

"Podsjećamo i na niz drugih afera (afera 200.000 KM nepostojećem Institutu, nezakonito Konakovićevo trošenje tekuće rezerve u iznosu preko 500.000 KM, nezakoniti poslovi za Nexe, bivšu firmu premijera Forte, imenovanje Zarfe Dupovac osuđene za pronevjeru budžetskog novca sa članicu UO Sarajevo šuma, neustavni zakoni o obrazovanju, svođenje policije pod političku kontrolu, itd.)", saopćio je KO SDA.

Istakli su također da je Vlada KS imenovala kao direktora Toplana lice osuđeno za zločine počinjene tokom rata, čime je nanijela trajnu štetu ugledu KS.
Prijavi grešku


Komentari (106)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...