MUP KS
30

Sarajevska policija uhapsila muškarca zbog prijetnji novinaru

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo lišili su slobode osobu M.M. sa Pala zbog sumnje da je preko telefona prijetio novinaru.

U prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je danas u prijepodnevnim satima pristupio M.A. iz Sarajeva te prijavio krivično djelo iz člana 183. KZ FBIH (Ugrožavanje sigurnosti). Naime, riječ je uredniku Dnevnog Avaza kojem su putem telefona upućene ozbiljne prijetnje po život i tijelo.

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u saradnji sa kolegama iz PU Istočno Sarajevo pronašli i lišili slobode osobu koja se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelom, a radi se o M. M. rođenom 1984. godine u Sarajevu, nastanjenom na području općine Pale, nakon čega je isti doveden u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS i potom smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode.

Riječ je inače o bratu Aleksandra Macana, koji je jedan od optuženih za ubistvo sarajevskih policajaca. On je telefonom zvao redakciju Avaza jer mu je zasmetalo što svakodnevno izvještavaju o ovom slučaju.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela, kao i kriminalističkoj obradi osumnjičene osobe.