|

Sarajevska policija iz saobraćaja isključila samo jedno vozilo tokom epizode "Uzbuna"

Sarajevska policija iz saobraćaja isključila samo jedno vozilo tokom epizode "Uzbuna"
163
Dž. L.
14.1.2020. u 15:24
82
komentara
163

dijeljenja
Sarajevska policija iz saobraćaja isključila samo jedno vozilo tokom epizode "Uzbuna" Foto: N. G./Klix.ba
Tokom trajanja epizode "Uzbuna" i zabrane kretanja automobila čiji motori imaju normu Euro 3 i manju, a uslijed opasnog zagađenja zraka u Kantonu Sarajevu, saobraćajni policajci isključili su iz saobraćaja samo jedno vozilo, dok je 27 vozača upozoreno.
Naime, postupajući prema Odluci Vlade KS, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je u periodu od 11. do 14. januara 2020. godine, od trenutka proglašenja epizode "Uzbuna", preduzimala mjere i radnje iz djelokruga svoga rada u skladu sa pozitivnom zakonskom propisima i podzakonskom regulativom.

U skladu s ovim, sarajevski policajci kontrolisali su 225 motornih vozila u saobraćaju. Od toga je upozoreno 27 vozača, a sankcionisan je jedan vozač teretnog motornog vozila zbog nepoštivanja postavljene saobraćajne signalizacije. U periodu trajanja epizode "Uzbuna" pružene su i dvije asistenicije Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, planom interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka na području Kantona Sarajevo, propisano je, da će u slučaju, da je na snazi epizoda "Uzbuna", policijski službenici Uprave policije pružati pomoć inspekcijskim organima u kontroli provođenja zabrane kretanja automobila, u Zoni A, čiji dizel motori imaju normu Euro 3 i manju te zabranu kretanja teretnih vozila čiji motori imaju normu Euro 3 i manju, putem postavljene privremene saobraćajne signalizacije Ministarstva saobraćaja. Ovim Planom propisano je, da će u slučaju da je na snazi epizoda "Uzbuna", policijski službenici pružati pomoć inspekcijskim organima u kontroli provođenja privremenog ograničenja upotrebe motornih vozila.

Uprava policije će i dalje, u slučaju, da je na snazi jedna od epizoda iz Plana interventnih mjera, aktivno nastaviti sa primjenom odredaba Plana, u skladu sa svojim nadležnostima i propisanim mjerama iz istog.
Prijavi grešku


Komentari (82)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...